Teško da je fudbal u BiH mogao da dodirne dno na bizarniji način - tučom dvojice ljudi na bitnim položajima.

Dušan Bajević, iskusni fudbalski radnik i trener koji je reprezentaciju preuzeo da spasi što se spasiti može, kada to niko nije želeo da radi, više nije na kormilu reprezentacije.

On je misiju završio porazom od Italije, a pre tog meča je bio deo jednog od najbizarnijih incidenata u evropskom fudbalu.

Kako prenosi portal fokus.ba, Dušan Bajević je u hotelu u kom je smešten nacionalni tim ušao u fizički kontakt sa Zvjezdanom Misimovićem, nekadašnjim mladim reprezentativcem Jugoslavije, a kasnije reprezentativcem BiH.

Kako navodi isti portal, Bajević je tehničkog direktora Misimovića hvatao za gušu, što je naišlo na šok prisutnih!

''Totalni haos, bruka neviđena. Strah me je kako će se to sve odraziti'', rekao je izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Povod za incidente na relaciji Bajević-Misimović bio je intervju tehničkog direktora koji je u medijima osvanuo dan ranije. U njemu je Zvjezdan Misimović otvorio neke škakljive teme o reprezentaciji, a mnoge njegove reči se nisu svidele Dušanu Bajeviću. Između ostalog, on je u tom obraćanju ukazivao na krivicu aktuelnog selektora kao člana stručnog odbora saveza BiH za aktuelnu, jako tešku situaciju.

Italija je pobedila rezultatom 2:0, što znači da je iskusni fudbalski stručnjak mandat završio bez ijedne pobede u sedam odigranih mečeva. O incidentu sa Misimovićem govorio je na konferenciji nakon meča.

''Ništa se nije dogodilo. Šta se desilo? Razgovarali smo i ništa više'', bile su jedine reči nekadašnjeg fudbalera Veleža.

Bajević ima 71 godinu i posao na klupi Bosne i Hercegovine bio mu je prvi nakon osam godina pauze. Preuzeo je reprezentaciju kako bi izborio plasman na Evropsko prvenstvo, ali je BiH na svom terenu poražena od Severne Irske.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.