Zbog velikog broja sudijskih grešaka VAR tehnologija je stigla u fudbal, a od kada je stigla - nema dana da neko ne zakuka jer uništava "dušu" ovog sporta!

Navijači su nervozni, greške se i dalje dešavaju, a milimetri odlučuju da li je ili nije ofsajd. Nismo više sigurni šta je penal, a šta nije, pa tako radost posle gola biva sve mirnija, prosto jer uvek iz VAR sobe može da se "izmisli" nešto sporno.

Stav sa navijačima deli i legendarni ser Aleks Ferguson koji uživa u penziji, a svaku moguću priliku koristi da gleda svoj Mančester junajted koji je jedan od "miljenika" VAR tehnologije.

Čak ih je i Jirgen Klop optužio da imaju naklonost i svira im se više penala, a Fergusona čitava zavrzlama oko VAR tehologije veoma nervira, pa je verovatno srećan što se nije koristila u njegovo vreme kada je fudbal bio prirodniji.

"To je je***a katastrofa!", rekao je ser Aleks Ferguson za "Dejli Mejl".

Anketa

Da li ste za VAR tehnologiju u fudbalu?


"Gledao sam neki dan Lids protiv Barnlija, pa je Barnliju poništen gol zbog faula nad golmanom, a zapravo je golman faulirao njihovog igrača", šokirao se Ferguson koji je svestan da to nije jedina greška koja se desila ove sezone uz VAR.

"To je neverovatno šta se dešava".

Ipak, jasno je da neće biti promene na staro, odnosno VAR će sigurno ostati u fudbalu, na ovaj ili onaj način, ali se nadamo da će biti brži, efikasniji, precizniji...

Ovo nije rešenje!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.