Ivan Šaponjić ima novi klub!

Napadač Atletiko Madrida će do kraja sezone nositi dres Kadiza i tako se pridružiti srpskom internacionalcu Filipu Malbašiću!

Vest koju su u sredu uveče najavili španski mediji, da bi bivši napadač Partizana mogao da se preseli u Kadiz, sada je sve izvesnija.

Šaponjić će iz Atletika u Kadiz otići na šestomesečnu pozajmicu uz mogućnost otkupa ugovora na leto, kada će Srbin ući u poslednju godinu ugovora sa Madriđanima.

Bivši igrač Benfike nije mogao da se izbori za minutažu u timu Dijega Čola Simeonea, a kako mu naredne godine ističe ugovor, neophodno mu je da igra kako bi mogao da se izbori za poziciju u nekom drugom timu.

O Šaponjiću je za španski "El Desmarke" govorio i bivši napadač Crvene zvezde Dejan Lekić, koji je pohvalno govorio o bivšem igraču Partizana.

"Znam ga otkad je igrao za Partizana i kada je pokazao da je kompletan mladić. Ima kvalitet, dobro se kreće i dokazao je da je dobar napadač. Ne znam zašto nije igrao u Atletiku, ali mislim da će moći da pomogne Kadizu. Mislim da Šaponjić izgleda kao "Čoko" Lozano (napadač Kadiza iz Hondurasa, prim. aut.) i mislim da bi mogao da se dobro uklopi sa Alvarom Negredom", rekao je Lekić o Šaponjiću.

Za usluge bivšeg igrača Partizana bili su zainteresovani Saragosa i Valjadolid, koji je jedno vreme slovio za glavnog kandidata da anagžuje napadača, ali u poslednjem trenutku u trku se uključio u Kadiz i odluka je pala da tamo ode na pozajmicu.

Ostaje da vidimo kako bi Šaponjić mogao da se izbori za minutažu u redovima novog člana Primere.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.