Edin Džeko možda ne briljira u Romi ove sezone onoliko koliko se od njega očekivalo, ali van terena pravi sjajne poteze.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine izgradio je sebi i svojoj porodici vilu u Sarajevu kakvu taj grad ne pamti!

Džeko je inicirao izgradnju objekta na četiri sprata koji će biti njegov i dom njegove porodice. Radi se o "Vili E" u naselju Višnjik, nedaleko od centra Sarajeva.

Ova prelepa vila je građena tri godine i to od strane arhitektonskog studija "Doksat" iz Sarajeva.

"Nakon skoro tri godine, tonu sastanaka i meseci detaljisanja i nadzora... 'Vila E' je završena! U Doksatu težimo ka stvaranju jednostavne i funkcionalne arhitekture i to je sve ono što 'Vila E' predstavlja. Moderna, luksuzna vila s jednostavnim i čistim linijama", napisale su arhitekte, a objavio "Klix.ba".

Nisu poznati detalji poput veličine vile ili vrednosti njene izgradnje, ali ono što znamo jeste da je opremljena najsavremenijim tehnološkim dostignućima današnjice, da ima fitnes salu, saunu, velike terase i mnogo svetslost u prostorijama.

Čak i kupatilo ima izlaz na terasu i saunu, pa je jasno da je Džeko za sebe i svoju porodicu napravio mali kućni raj. Evo kako ta vila izgleda:

YouTube/Klix.ba/printscreen Vila Edina Džeka u Sarajevu

Poznato je da je Džeko pre nekoliko godina s kolegom iz reprezentacije, Senijadom Ibričićem ušao u biznis i da se zajedno bave stanogradnjom.

Evo kako to izgleda i na video snimku:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.