Prvo je došla vest da je nekadašnji fudbaler Rome, Juventusa, Intera i Parme Luiđi Sartor uhapšen, a sada je potvrđeno i da je osuđen! 

Njemu se na teret stavlja uzgajanje marihuane, a prema navodima italijanskih medija u kući nekadašnjeg beka reprezentacije Italije pronađeno je više od 100 stabljika ove biljke. 

Njegova krivica je na sudu dokazana i zajedno sa saučesncima je osuđen, a Sartor je dobio kaznu od godinu dana i dva meseca. Trenutno je u kućnom pritvoru i zatražio je da svoju kaznu odsluži pomažući u radu sa zavisnicima od droge, ali teško da će mu to biti dozvoljeno.

Ukoliko ova presuda bude konačna, on će morati da pored 14 meseci koliko je sad dobio odsluži i devet meseci na koliko je uslovno osuđen zbog učestvovanja u kladioničarskom skandalu i nameštanju utakmica. 

Policija je posle duge istrage uspela da locira vikendicu u okolini Parme gde je Sartor sa nekoliko saučesnika uzgajao marihuanu. Nije poznato šta je bio krajnji cilj, ali zbog velike količine biljaka sumnja se da je planirana prodaja. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.