Srpski napadač Uroš Đurđević (27) odlučio je da više ne čeka poziv reprezentacije Srbije, pa je prihvatio da zaigra za Crnu Goru i već je debitovao u martovskom ciklusu.

To je podiglo dosta prašine u javnosti pošto je već veliki broj naših fudbalera izabrao da igra za slabiju reprezentaciju Crne Gore, valjda zbog nestrpljivosti da sačekaju šansu, pa su se mnogi zapitali da li je Srbija pogrešila što nije zvala Uroša Đurđevića.

"Đuka" igra odlično za Sporting Hihon u drugoj ligi Španije, ove sezone je postigao čak 21 gol, nalazi se u formi koja ga je krasila i u šampionskoj godini sa Partizanom.

Zašto ga je Srbija "ispustila" onda?

"A što, je l' on neko čudo? Mislim da ništa nije ispušteno. Dobar je igrač, ali... Možda umesto Aleksandra Mitrovića!? Vlahovića ili Jovića, ne znam!? Ne znam gde ga vidite?!", rekao je Dragan Stojković u intervjuu za "Sportski žurnal".

Sudeći po njegovom odgovoru - Srbija ima kvalitetnijih napadača od njega.

"Nemojte da pravimo od muve magarca, niti smo ga izgubili, niti je on nas izgubio. Dobar je igrač, ali ne vidim to kao nešto što je izgubljeno", naglasio je Piksi.

Đurđević je inače rekorder po broju nastupa u mladoj reprezentaciji Srbije, a prethodno je i sam izjavio da će teško debitovati za "orlove" kada su tu ispred njega Mitrović, Jović i Vlahović, dok ni odlični Despotović iz Rubina ne dobija priliku da zaigra, iako je na spiskovima reprezentacije.