Jedna fantastična fudbalska karijera završava se na kraju sezone.

Sami Kedira (34), fudbaler Herte koji je osvojio skoro sve što se osvojiti može sa nekoliko klubova i reprezentacijom Nemačke saopštio je da na kraju sezone završava karijeru.

U svojoj oproštajnoj poruci zahvalio se svim klubovima, saigračima, trenerima i navijačima.

"Nakon meča u subotu vreme je da kažem zbogom. Ponosan sam što sam imao šansu da doživim sve one posebne trenutke sa vama. Hvala svim navijačima, saigračima, trenerima i naravno mojoj porodici i prijateljima", napisao je Kedira.

Iako epizoda u Herti nije bila preterano uspešna, s obzirom da je od februara kada je stigao u Berlin odigrao svega osam utakmica, Kedira je imao fantastičnu karijeru u kojoj je osvojio pregršt trofeja u najvažnijim takmičenjima.

Šampionske titule osvajao je u Bundesligi, Primeri i Seriji A sa Štutgartom, Real Madridom i Juventusom, osvajao je kupove Italije i Španije, Ligu šampiona i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo, kao i Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Nemačke.

Impresivnu karijeru obeležile su i povrede, koje su ga sprečile da u fudbalu uradi još više. Neke od najboljih igračkih godina proveo je van terena, zbog operacija i oporavaka koji su usledili.