Nenad Krstičić (30) je velika želja Crvene zvezde, a Vladan Milojević traži desnog beka za tim iz Atine. AEK je ''tanak'' na toj poziciji, a rešenje bi mogao da bude Marko Gobeljić (29), kog srpski trener odlično poznaje jer su zajedno pisali istoriju u srpskom timu.

Grčki portal sportdog piše da Crvena zvezda i AEK pregovaraju oko Gobeljićevog odlaska u Atinu. Ukoliko bi grčki tim pristao na trampu, u suprotnom smeru bi krenuo Krstičić, koji i dalje veruje da može da raskine ugovor.

Ovo nije prvi pokušaj Crvene zvezde da angažuje povremenog reprezentativca Srbije koji igra u veznom redu. Pokušali su da ga kontaktiraju još dok je sezona u Srbiji trajala, pa je Nenad gledao finale Kupa Srbije protiv Partizana, a kasnije su Grcima predloži trampu centralnih vezista.

Prenosili su tamošnji portali, AEK je imao opciju da zameni Krstičića za Kangu, ali taj posao za sada nije urađen.

Kako crveno-beli nemaju previše vremena za kompletiranje tima pre početka priprema, u Atinu je poslata nova ponuda. Sada je Crvena zvezda spremna da ponudi Marka Gobeljića, koji bi bio veliko pojačanje Milojeviću. Atinjani imaju problema na desnom boku, pa bi iskusni fudbaler koji je sjajno sarađivao sa bivšim trenerom Zvezde bio prava opcija.

Gobeljić je u Crvenu zvezdu stigao 2017. godine i od tada kreće vrtoglavi uspon kluba na međunarodnoj sceni. Bio je deo velikih uspeha tima pod Milojevićevom komandom, ali je kod Dejana Stankovića izgubio status standardnog prvotimca.

Milan Gajić se izborio veću minutažu, ali je i u takvim uslovima Gobeljić odigrao 40 mečeva i asistirao četiri puta u prethodnoj, istorijskoj sezoni.