Nastao je pravi zemljotres u Liverpulu. Čovek koji je na "Enfildu" napravio velike uspehe, osvojio Ligu šampiona sa njima, a sada je preuzeo ljutog rivala

Od danas je i zvanično - Rafael Benitez je novi trener Evertona.

Nisu svi srećni zbog toga, tačnije, ljuti su navijači oba kluba sa Mersisajda. Jedni zbog "izdaje" i preuzimanja gradskog rivala, a drugi zbog spornih izjava od pre 14 godina.

Dok je vodio Liverpul, rekao je nešto što "Gudison" i dalje pamti. Te 2007. je bio ljut zbog remija (0:0).

"Razočaran sam, jer je jedan tim došao sa namerom da pobedi, drugi je hteo samo da ne izgubi. Everton je stavio osam-devet igrača iza lopte, branili su se sve vreme i to je odlika malih timova. Šta drugo da kažete kada tim dođe na naš stadion sa namerom da osvoji samo jedan poen, možete samo da kažete da su mali klub", izgovorio je tada Benitez.

Španski stručnjak je pokušao da se opravda.

"Napravio sam grešku kada sam ih nazvao malim klubom. Želeo sam da kažem da su mali tim, zato što su tako igrali. Sećam se da su Liverpulovi navijači tada bili srećni, Evertonovi besni. Pogrešno sam se izrazio", objašnjavao je Rafa.

rafael benitez everton mali klub
Profimedia 

Sada je "promenio ploču".

"Presrećan sam zbog dolaska u Everton. Tokom pregovora sam bio impresioniran ambicijama koje klub ima i velikom željom da ostvare uspeh. Verujem da klub ide u dobrom smeru i odlučan sam u nameri da im pomognem da u tome uspeju", poručio je Benitez na predstavljanju.