Žreb za kvalifikacije Lige šampiona je spojio nespojivo. Crvenu zvezdu i Dinamo iz Zagreba.

Regionalni derbi bi mogao da bude u centru pažnje elitnog takmičenja u narednoj rundi. Da bi do toga došlo srpski tim mora da savlada Šerif, a hrvatski Legiju.

Jedan od ljudi koji dobro zna oba kluba jer je bio deo i jednih i drugih i čovek koji je legenda crveno-belih je svakako Robert Prosinečki. Nije želeo da prognozira potencijani susret dva kluba.

"Ma, mi nismo spremni za ove utakmice. Nažalost, to je svima jasno. Šta bih ja sad trebalo da kažem? Ko će proći? Jedino šta u ovom trenutku mogu da kažem jeste da su i Legija i Šerif ozbiljne prepreke. Treba prvo to preskočiti", rekao je Prosinečki za "Sport klub".

Popularni "Veliki žuti" je svestan da će tek dobiti mnogo poziva od predstavnika medija ukoliko do tog susreta zaista dođe.

"Iskren da budem, najradije bih se sklonio od toga. To je jedan važan deo mog života, ali ne najbitniji. Zato o tome više nemam nameru da pričam", jasan je Prosinečki.

Zvezda u utorak od 21h na "Marakani" dočekuje Šerif, dok Dinamo u sredu u Zagrebu igra protiv Legije. Oba revanša su na programu 10. avgusta u Moldaviji, odnosno Poljskoj.

A, svoje viđenje je u intervjuu za "MONDO" dao i Zdravko Mamić.