Partizan je "izbacio" Dunajsku stredu, ali sada je još ozbiljni izazov pred crno-belima.

Kada ih je žreb u Nionu spojio sa Sočijem - odmah se znalo da nisu mogli da dobiju ozbiljnijeg rivala, međutim dobra forma na početku sezone ulila je samopouzdanje navijačima crno-belih. Pet utakmica, pet pobeda, 13 datih golova i nijedan primljen - zašto bi se plašili onda Sočija?

U pitanju je klub koji je tek treću sezonu u ruskoj Premijer ligi, i koji ima vrlo dobru saradnju sa Zenitom, a koji ovog leta debituje u UEFA takmičenjima. Pobedili su azerbejdžansku Kešlu (7:2), ali Partizan je Partizan...

Bez obzira na to što su crno-beli otputovali na obalu Crnog mora i oslabljeni, pošto su van stroja Ivan Obradović, Aleksandar Miljković i Nemanja Jović, ne postoji razlog zbog kog bi trebalo preceniti rivala koji će ih na velelepnom Olimpijskom stadionu dočekati danas u 18 časova uz prenos na Arena Sport.

"Definitivno smo u dobrom momentu - što se tiče svega", poručio je optimistični Stanojević pred dvomeč koji počinje u gostima, a nakon ukidanja pravila o golu na strani.

Bibars Natho Aleksandar Stanojević konferencija fk partizan
YouTube/Printscreen/FK Partizan Beograd 

Već iz toga je jasno da će mnogo važnija utakmica biti revanš u Humskoj za sedam dana, pošto je malo verovatno da se već u prvom meču odluči ko će na megdan Olimpiji ili Santa Klari za ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige, novog takmičenja u organizaciji UEFA.

Od ranije je poznato da bi dobri rezultati srpskih klubova mogli da donesu našoj ligi čak dva mesta u Ligi šampiona, a ne treba da se zaboravi i da su u trećem po kvalitetu takmičenju - Konferencijskoj ligi - nagrade vrlo dobre.

Naime, UEFA nije napravila veliku razliku u odnosu na Ligu Evrope, pa se "ulazak" u grupu plaća 2,94 miliona evra.

Partizan će najverovatnije početi sa Nathom, uzdaće se u Pantića i Rikarda koji igraju sjajno ove sezone, verovaće u "bedem" zvani Šćekić i Zdjelar, dok će na drugoj strani najviše pažnje posvetiti Kristijanu Noboi, najboljem igraču Sočija, od koga sve kreće...

Soči Partizan uživo prenos livestream Arena Sport RTS sastavi
MN Press 

Jedina loša vest za Partizan je tradicija protiv ruskih klubova. U prethodnih šest mečeva nemaju nijednu pobedu, dva susreta su završena nerešenim ishodom, a doživeli su čak četiri poraza. Poslednji susreti odigrani su sa Rubinom iz Kazanja u grupnoj fazi Lige Evrope (2012/13) kada su crno-beli kod kuće remizirali 1:1, a u gostima su poraženi 2:0. I u gostima protiv CSKA iz Moskve, odnosno Spartaka, crno-beli su poraženi, ali sada je vreme za menjanje tradicije.

Nadamo se već od 18 časova kada najverovatnije istrče sledeći igrači:

SOČI (3-4-3): Zablotni - Prokin, Rodrigao, Barać - Margasov, Noboa, Calagov, Terekov - Burmistrov, Vorobjev i Dugandžić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Marković, Natho, Pantić - Rikardo.