Samo pobedu fudbaleri Partizana treba da pamte posle večerašnjeg duela u Novom Pazaru (1:4).

Sva ostala dešavanja, haos koji je nastao, prekid koji je trajao više od pola sata, pražnjenje tribine i tuča koja je umalo izbila trebalo bi da bude nekako "arhivirana". Posebno pred duel sa Sočijem u revanš meču Lige konferencija (četvrtak 21.00h u Humskoj).

Ipak, teško će sve to moći da izbrišu iz sećanja tako brzo, a o spornim situacijama i dešavanjima sa same utakmice je bivši sudija Zdravko Jokić pričao u studiju "Arene sport".

Krenuo je od 28. minuta kada su crno-beli tražili penal zbog igranja rukom Joksimovića. Situaciju je proveravao i VAR.

"Ruka je bila u prirodnom položaju, uz telo, nije ruka krenula prema lopti, nego je lopta došla na ruku i pomerila je. Nije odručio i krenuo prema lopti. Nema penala", jasan je Jokić.

IMG_9949
Printscreen/Arena Sport 

Ali, ono o čemu se najviše priča se dogodilo u drugom delu. Posle gola Rikarda za 3:0 je nastao pravi haos. Pazarci nisu želeli da nastave meč dok se ne isprazni deo tribine sa navijačima Partizana i do toga je došlo posle pola sata. Pokušao je sudijski analitičar da pojasni sve kroz šta je glavni arbitar Miloš Milanović prolazio.

"U takvim situacijama odlučuje delegat. Sudija je tu da sprovede. Može da prekine igru privremeno zbog nereda na tribinama. Dalje je sve na delegatu koji je zadužen za bezbednost, komesar za bezbednost. Oni su za to zaduženi i oni su zaduženi da vrate situaciju u normalu. Tu se radi o proceni. Interes je da se meč nastavi. Bilo je situacija i kada je sudija udaren, pa nastavljao sa čalmom. Treba utakmicu završiti, a posle preduzeti potrebne sankcije."

ArenaSport 1 / printscreen Partizan utakmica Novi Pazar

Dok je gledao snimke svih dešavanja, prokomentarisao je i potez Bibrasa Natha koji se umalo fizički sukobio sa rivalima, kao i ponašanje arbitra Milanovića tokom prekida.

"Igrači ne treba da učestvuju u provokacijama. Vidi se da tu razgovaraju sudija, delegat i da je tu saradnja sa šefom policije i sa osobom zaduženom za bezbednost. Nije lako. To je štab ljudi koji treba da donese odluku. Sudija, kada prekine meč, treba da obavesti delegata o razlozima prekida, pa da se dalje donose odluke", zaključio je Zdravko Jokić.