Srpski napadač Dušan Vlahović, koji je u prošloj sezoni na 37 nastupa u Seriji A postigao 21 gol, na pragu je potpisivanja novog ugovora sa "ljubičastima" iz Firence!

Trenutni ugovor 21-godišnjeg centarfora ističe u junu 2023. godine, a Fiorentina želi da ga dugoročno privoli da ostane na "Artemio Frankiju", nakon što su počela interesovanja velikih klubova. Dugo se pričalo šta će biti sa Vlahovićem, a čini se da je sve bliži ostanku u Fiorentini.

Kako prenose italijanski mediji, Fiorentina je postigla dogovor sa Vlahovićem da u naredne tri godine po sezoni zarađuje tri miliona evra.

S druge strane, u toku je rasprava o mogućoj "izlaznoj klauzuli" po kojoj bi Vlahović mogao da ode za 70 miliona evra, ali nije još jasno da li će ona važiti odmah po potpisivanju novog ugovora - ili će biti na snazi od narednog leta, što je dosta češće slučaj.

Fiorentina se nada da će time uspeti da zadrži Vlahovića makar još jednu sezonu.

Zasad su zanimanje za Srbina pokazali Milan, Atletiko Madrid i Totenhem, koji Vlahovića vidi kao naslednika Harija Kejna ukoliko engleski reprezentativac napusti londonski klub, kao i Dortmund koji isto to misli kada ode Holand.