Ako hoće u Ligu šampionu, Crvena zvezda mora da pobeđuje timove poput moldavskog prvaka Šerifa. U Beogradu je bilo 1:1, a s obzirom na to da je ukinuto pravilo o golu u gostima - Zvezda jednostavno mora da pobedi, da li u 90, 120 minuta ili posle penala…

Dejan Stanković je bio jasan, veruje u svoju ekipu i smatra da rezultat na stadionu "Rajko Mitić" ne odražava njihov kvalitet, a to treba dokazati u Tiraspolju u utorak (19 časova).

Za vikend protiv Napretka je Stanković odlučio da "izrotira" svoj tim. Istina, nije išlo Zvezdu sa rezervistima, ali je na kraju ostvarena pobeda, pa je najvažnija vest za crveno-bele to da su konačno odmorili Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, najvažniji igrači kluba i u ovoj sezoni.

Na gostovanje u Moldaviju nisu krenuli povređeni Srđan Babić i Milan Pavkov, odnosno suspendovani Gelor Kanga, pa je tako Stankoviću i pomalo sužen izbor.

Uprkos tome, nema menjanja formacije i plana, Zvezda ostaje na 4-2-3-1, bar na početku meča…

Na golu se očekuje naravno kapiten Milan Borjan, dok će bekovski tandem najverovatnije ponovo činiti sve bolji Marko Gobeljić i nezamenljivi Milan Rodić. U centru odbrane trebalo bi da bude promena u odnosu na prvi meč, odnosno moguće je da par štopera čine ponovo igrači koji su igrali i za vikend.

To znači da bi društvo Aleksandru Dragoviću trebalo da pravi Miloš Degenek, fudbaler koji je "ispao" iz tima na početku sezone, ali se polako vraća.

U odsustvu Kange, trebalo bi da zaigra iskusni Nenad Krstičić, naravno u tandemu sa Sekuom Sanogom, dok neće biti iznenađenje ako Mirko Ivanić zaigra na jednom od ta dva mesta u nastavku, naravno pod uslovom da Zvezda bude morala da juri rezultat.

Ovako, biće u ofanzivnijem delu veznog reda sa Aleksandrom Kataijem i Filipom Falkom, dok se u špicu napada očekuje Lois Dioni za koga je Stanković rekao da je spreman.

Dakle, da rezimiramo, ovo je očekivani tim Zvezde za Šerif.

Borjan - Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić - Krstičić, Sanogo - Falko, Ivanić, Katai - Dioni.