U prvoj utakmici bez Lionela Mesija posle čak 17 godina, Barselona je pobedila Real Sosijedad 4:2!

Iskusni Danac Martin Brejtvejt (30) zaigrao je na levoj strani napada "Blaugrane" uz Antoana Grizmana (desno) i Memfisa Depaja (u sredini) i postao heroj ove pobede.

Dao je dva gola (u 47. i 59. minutu), pa u 91. minutu perfektno sa desne strane proigrao spremnog Serđija Roberta, jednog od kapitena Barselone, koji je mirno postavio konačnih 4:1.

Tako je prvu Barseloninu utakmicu bez Mesija obeležio upravo Brejtvejt, Danac koji je stigao prošle zime silom prilika i van prelaznog roka, da bi zamenio povređenog Usmana Dembelea.

Dok su njegovi aktuelni saigrači uglavnom igrali za Barselonu ili joj bili rivali u Primeri ili u Ligi šampiona, on je iz matičnog Esbjerga prelazio u Tuluz, pa u engleski Čempionšip u kojem je igrao za Midlzbro do selidbe u Primeru 2019, kada je došao u Leganes - najpre na pozajmicu, a onda na dugoročni ugovor.

Da simbolika bude pojačana, prvi gol za Barselonu u post-Mesijevoj eri postigao je Đerar Pike, štoper koji jie omogućio Kataloncima da registruju nove igrače tako što se u subotu odrekao dela plate.

Đerar Pike
Profimedia Đerar Pike

Njegov gest izazvao je divljenje širom sveta, a španski as je ostao fokusiran i sa saigračima ipak našao način da pobedi "žilavog" rivala iz San Sebastijana, koji se nije predavao ni pri rezultatu 3:0 za Barselonu.

Naprotiv!

Sosijedad je golovima Đulena Lobetea u 82. i Mikela Ojarzabala ("bombom" iz slobodnjaka!) primorao Barselonu na još jedan trud, kao da 3:0 nije bilo dovoljno.

A onda je Brejtvejt uzeo jednu loptu, protrčao sa njom po desnoj strani kaznenog prostora i poslao je tamo gde treba - na nogu Serđija Roberta, za kraj i pobedu Barselone koja će joj značiti više od tri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.