Legendarni engleski fudbaler Vejn Runi je od 2020. godine na klupi Derbi kauntija, a prethodne večeri imao je "obračun" i sa srpskim trenerom Slavišom Jokanovićem.

Šefild junajted je pod vođstvom Srbina ostvario prvu pobedu ove sezone (2:1), i to u Karabao kupu, a zanimljivo je da je Vejn Runi na tom meču ukazao čast velikom srpskom talentu. U 67. minutu na teren je poslao talentovanog Marka Borkovića, što je bio njegov debi u profesionalnom fudbalu.

U pitanju je fudbaler o kome postoji malo podataka, ali prema onome što je dostupno - rođen je 2004. godine i ima engleski pasoš, dok su srpski koreni sasvim očigledni.

Ponikao je u malo poznatom klubu Mejdenhed, da bi se prošle godine prebacio u U18 kategorije Derbija. Nastupajući na poziciji desnog krila, postigao je četiri gola i zabeležio tri asistencije već u prvih 13 nastupa.

Talentovani 17-godišnjak očigledno "odskače" od svog godišta, tako da je nastupao i za U23 selekciju, a kao nagrada stigao je i debi za prvi tim i prvih dvadesetak minuta u "fudbalu za velike". Očigledno je da Vejn Runi ima poverenja u njega, pa se nadamo da ćemo ga sve češće viđati pri prvom timu.

Videćemo i da li će Borković početi da nastupa za mlađe kategorije reprezentacije Srbije, pošto je dobro poznato da je FSS prethodnih godina uspevao da ubedi mnoge igrače iz dijaspore da izaberu baš "orlove".

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.