Dugo se premišljao, vagao ponude, ali na kraju se Rišairo Živković opredelio za Crvenu zvezdu! Nekadašnji mladi reprezentativac Holandije koji ima i srpsko poreklo biće novi fudbaler tima sa "Marakane", prenosi "Mocart sport". 

On je imao bogatije ponude iz Turske, htela su ga i dva holandska prvoligaša, ali je zbog šanse da zaigra u Evropi odlučio da uskoro obuče dres crveno-belih. 

On je nedavno boravio u Beogradu na pregovorima sa crveno-belima, a na kraju je posle kraćeg premišljanja rešio da ipak obuče crveno-beli dres. 

Živković se snalazi na krilnim pozicijama, ali i u špicu, gde je najverovatnije fa će biti korišćen u Crvenoj zvezdi. Na početku karijere je smatran za jednog od najvećih talenata holandskog fudbala kada je kao još uvek maloletan debitovao za Groningen. 

Usledio je odlazak u Ajaks, ali tu se nikada nije uklopio. Posle pozajmica u Viljemu II i Utrehtu otišao je u Ostende, a potom u Kinu gde je nastupao za Čangčun Jatai. Ovaj klub ga je prošle sezone pozajmio Šefild junajtedu, ali u Premijer ligi je odigrao samo pet mečeva i nije ostavio veći utisak. 

Živkoviću je majka Srpkinja i Srbija mu nije strana, pošto je često dolazio kod dede i svoje porodice sa majčine strane u Pirot. Iako se odavno čulo za njega on 5. septembra puni 25 godina i u Crvenoj zvezdi bi mogao da oživi karijeru. 

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.