Arsen Venger se opet javio i ponovo insistira na svojoj ideji o Svetskom prvenstvu na svake dve godine! Legendarni trener je trenutno direktor za razvoj fudbala pri FIFA, a upravo je on začeo ideju da se Mundijal igra duplo češće. 

To se za sada nije svidelo nikome od vrhunskih fudbalera ili trenera, pa su glas protiv takve ideje između ostalog dizali i Karlo Anćeloti i Dragan Stojković. 

Sada je Venger priznao da se ni njemu takva ideja nije činila bliska na rvu loptu, ali kada je razmislio promenio je svoje stanovište. 

"Čak sam i ja prvi put pomislio: 'Daj ne zajebavajte se'. Odustao sam prvobitno od ideje jer sam samo znao za prvenstva na svake četiri godine. Dosta ljudi ima istu reakciju i odbijaju da promene tradiciju", rekao je Venger. 

On ističe da se svet promenio i da sadašnje generacije žele da gledaju planetarna takmičenja češće. 

"Svet se promenio. Sada deca od 10, 15 ili 20 godina imaju drugačiji pogled na svet. Imali smo Evropsko prvenstvo ove godine, naredne godine je Svetsko prvenstvo i to nikog ne iznenađuje. Ako neko ima bolju ideju, imate moj broj telefona", zaključio je Venger. 

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.