Fudbaleri Španije posle uspešnog Evropskog prvenstva na kom su sa podmlađenom selekcijom uspeli da stignu do polufinala, uspeli su da nastave i sa sjajnim rezultatima i sa promovisanjem novih talenata.

Tako su u sredu uveče savladali evropskog šampiona Italiju na njihovom terenu i plasirali se u finale Lige nacija, a čitava Evropa priča samo o jednom momku - Gaviju.

Oaj 17-godišnji fudbaler Barselone je sve opčinio svojom partijom na sredini terena i potvrdio zbog čega se od njega očekuju najveće stvari na vrhunskom nivou u deceniji koja sledi.

Gavi je protiv Italije odigrao 85 minuta, a toliko dugačak meč nikada nije ni igrao u profesionalnom fudbalu - ni u prvom timu Barse, ni u rezervnom B timu. Toliko je mlada njegova karijera. Selektor Luis Enrike ga je posle meča naročito pohvalio.

"Nije normalno da sa 17 godina igra ovako dobro", počeo je Luis Enrike.

"Bila je to sjajna prva utakmica za njega, svi smo znali koliko može. Ima karakter, sjajne fizikalije, razume naš stil igre. Jasno je da on nije samo budućnost naše reprezentacije, nego njena sadašnjost."

Gavi je rođen u avgustu 2004. godine, ali selektora Španije to nije sprečilo da ga odmah stavi u prvu postavu nacionalnog tima.

"Već u mlađim kategorijama se videlo šta ćemo dobiti s Gavijem. On nam donosi hrabrost, karakter i neverovatan nivo fudbalskih veština. Markirao je svog idola Veratija i odigrao sjajno, spreman je za ovaj nivo fudbala", oduševljen je Luis Enrike partijom mlade zvezde Španije.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.