Kada se pomisli na fudbal u Bosni i Hercegovini pomisli se na rovosku borbu, blatnjave terene, pa često i na incidente, ali zna da ponudi i ono što se retko viđa i u svetskom fudbalu.

Za tako nešto pobrinuli su se fudbaleri banjalučkog Željezničara na utakmici Prve lige RS protiv Podrinja u Janji.

Iako je ovde reč o golu postignutom pre desetak dana, ovakva majstorija ne zastareva, naprotiv, o njoj će se dugo pričati i zaslužuje da se nađe na TV-špicama, pa i u izborima za pogodak godine!

Da to neće biti običan slobodni udarac moglo je da se nasluti kada su petorica igrača Željezničara stala pored lopte, a onda je usledila akcija iz snova. Preskakanje lopte zbunilo je protivničke fudbalere i iznerviralo domaće navijače, fudbaleri Željezničara "podvalili" su loptu pored "živog zida", a akciju je pogotkom završio Aleksandar Petrović.

Fantastičan način da "načnete protivnika", pa da onda i završite posao (2:0).

Da ovo nije nikakva slučajnost ili trenutna improvizacija, potvrdio je za MONDO nekadašanji golman Borca Asmir Avdukić, koji je početkom ove sezone preuzeo ekipu Željezničara.

"Ovo vežbamo na treninzima. Kada sam došao na mesto šefa stručnog štaba odlučio sam da posvetim dosta pažnje prekidima. A zašto nešto vežbati na treningu, ako nećete to da probate na utakmici", rekao je Avdukić o akciji i fantastičnom golu ekipe.

Svojim igračima daje potpunu slobodu, a to se odražava i na njihovo samopouzdanje, koje je očigledno na visokom nivou.

"Moramo malo modernije da razmišljamo. Igrače moramo da rasteretimo na utakmici, da daju sve od sebe, a ne da stalno igraju u grču", zaključio je Avdukić.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.