Predsednik FIFA Đani Infantino lansirao je revolucionarnu ideju, neki će reći i suludu, da se ubuduće Svetsko prvenstvo igra na svake dve godine, a iako je "pridobio" legende na svoju stranu koje su u prethodnom periodu hvalile na sva usta ovaj projekat - utisak je da su daleko relevantniji ljudi protiv toga.

Jedan od njih je i selektor Srbije Dragan Stojković koji je na pitanje MONDA na konferenciji za medije pred meč sa Luksemburgom istakao da mu je to "bez veze", sada to isto ponovio i pred prvim čovekom UEFA.

Piksi je bio gost u Nionu kod Aleksandra Čeferina i jasno mu je stavio do znanja da se protivi takvoj promeni.

"Poziv predsednika UEFA Čeferina prihvatio sam sa velikim zadovoljstvom. Sastanku je prisustvovao i Zoran Laković, direktor nacionalnih federacija UEFA. Proveli smo vreme u prijatnom razgovoru o aktuelnim fudbalskim temama. Još jednom sam ponovio svoj stav da sam apsolutno protiv ideje da se Svetsko prvenstvo organizuje na svake dve godine. Moramo da sačuvamo EURO i poštujemo stavove UEFA", rekao je Piksi za sajt FSS i dodao:

"Prisutni su bili i Đorđo Marketi i Frank Rudolf sa kojima sam sarađivao dok sam bio član Tehničke komisije UEFA, bilo je zadovoljstvo videti ih ponovo".

Podsetimo, protiv predloga FIFA su uglavnom članice UEFA i CONMEBOLA, čija bi takmičenja izgubila smisao ako bi se Mundijal igrao na svake dve godine, ali videćemo da li će uspeti da "odbrane" fudbal.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.