Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana moraće u subotu da ručaju već oko podneva, kako bi se hrana u njihovim stomacima svarila do početka utakmice u 16.15 časova!
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana moraće u subotu da ručaju već oko podneva, kako bi se hrana u njihovim stomacima svarila do početka utakmice u 16.15 časova!
Novinari "Sportskog žurnala" su uoči 137. okršaja "večitih rivala" ušli u kuhinje hotela kraj Marakane, odnosno Sportskog centra Teleoptik, popularnog Zemunela.
Kuvari(ce) u oba tabora baziraju ishranu na sličnim sastojcima, ali ipak sa određenim specifičnostima. Temelj ručka crveno- i crno-belih biće lako svarljivo meso.
"Predjelo je obično testenina, a glavno jelo piletina ili biftek, uz pire krompir ili neko varivo. Neizbežna je salata, u ovo doba godine najčešće zelena. Na kraju dođe poslastica - krostata, pita ili sutlijaš", rekla je Marija Ljubotina, koja sa Petrijom Radojičić već 12 godina priprema hranu Zvezdinim igračima.
Verovatno nikada niste čuli za kolač po imenu krostata?
Nije ni čudo, jer ga je na Marakanu doneo Italijan Valter Zenga. Nekadašnji trener crveno-belih uveo je krostatu kao obavezu u ishrani.
"To je obično testo premazano džemom. Ništa prostije za spremanje, a igrači ga obožavaju", otkriva Marija Ljubotina.
Šef Partizanove kuhinje je Uroš Krompić, koji je u petak posle večere servirao fudbalerima palačinke sa eurokremom "kako bi potreba za šećerom bila zadovoljena".
On kreira jelovnik u dogovoru sa klupskim lekarom Seadom Malićevićem.
"Na stolu će biti pileće meso bačeno na gril, a od priloga će igrači moći da biraju između pirinča, šargarepe, krompira i testenine sa laganim paradajz sosom. Za desert je planirana pita od jabuka. To je toliko lagano da niko neće imati problema sa varenjem", ističe Krompić.
Fudbaleri oba tima u poluvremenu će se okrepiti vodom, sokom ili bananom. Crno-beli tokom 15 minuta pauze mogu da pojedu "bonžitu", ali nikako čokoladu.
Zanimljivo je i šta se događa posle utakmice.
"Tada fudbaleri mogu da biraju. Ipak, kao profesionalci, svesni su da u organizam ne valja unositi čips, pljeskavice i tome slično. Poželjni su voće i testenine. Može čak da se popije čaša piva", kaže Uroš Krompić.
(MONDO)
Novinari "Sportskog žurnala" su uoči 137. okršaja "večitih rivala" ušli u kuhinje hotela kraj Marakane, odnosno Sportskog centra Teleoptik, popularnog Zemunela.
Kuvari(ce) u oba tabora baziraju ishranu na sličnim sastojcima, ali ipak sa određenim specifičnostima. Temelj ručka crveno- i crno-belih biće lako svarljivo meso.
"Predjelo je obično testenina, a glavno jelo piletina ili biftek, uz pire krompir ili neko varivo. Neizbežna je salata, u ovo doba godine najčešće zelena. Na kraju dođe poslastica - krostata, pita ili sutlijaš", rekla je Marija Ljubotina, koja sa Petrijom Radojičić već 12 godina priprema hranu Zvezdinim igračima.
Verovatno nikada niste čuli za kolač po imenu krostata?
Nije ni čudo, jer ga je na Marakanu doneo Italijan Valter Zenga. Nekadašnji trener crveno-belih uveo je krostatu kao obavezu u ishrani.
"To je obično testo premazano džemom. Ništa prostije za spremanje, a igrači ga obožavaju", otkriva Marija Ljubotina.
Šef Partizanove kuhinje je Uroš Krompić, koji je u petak posle večere servirao fudbalerima palačinke sa eurokremom "kako bi potreba za šećerom bila zadovoljena".
On kreira jelovnik u dogovoru sa klupskim lekarom Seadom Malićevićem.
"Na stolu će biti pileće meso bačeno na gril, a od priloga će igrači moći da biraju između pirinča, šargarepe, krompira i testenine sa laganim paradajz sosom. Za desert je planirana pita od jabuka. To je toliko lagano da niko neće imati problema sa varenjem", ističe Krompić.
Fudbaleri oba tima u poluvremenu će se okrepiti vodom, sokom ili bananom. Crno-beli tokom 15 minuta pauze mogu da pojedu "bonžitu", ali nikako čokoladu.
Zanimljivo je i šta se događa posle utakmice.
"Tada fudbaleri mogu da biraju. Ipak, kao profesionalci, svesni su da u organizam ne valja unositi čips, pljeskavice i tome slično. Poželjni su voće i testenine. Može čak da se popije čaša piva", kaže Uroš Krompić.
(MONDO)