Portugal i Srbija večeras od 20.45 odlučuju o direktnom učesniku Svetskog prvenstva, a nama odgovara samo pobeda - u svakom drugom slučaju očekuje nas nikad teži baraž.

"Orlovi" su tokom kvalifikacija pokazali sjajan fudbal, zaslužili su da se plasiraju na Mundijal, ali opet to moramo da potvrdimo i u Lisabonu. Svi veruju selektoru Stojkoviću, koji je izgradio autoritet odličnim vođenjem tima, a u satima pred utakmicu najviše će se pričati o tome koga šalje na teren.

Većina bi mogla da prozre njegove namere i iz glave izdiktira startnih 11 koji će napasti Portugal, međutim već nas je navikao na iznenađenja, tako da se jedno već pominje u javnosti.

Ipak, retko ko je do sada i mogao da pogodi šta je Piksi naumio, sastavi nisu "procurili" kod sadašnjeg selektora, tako da je praktično pred svaku utakmicu imao bar jedno iznenađenje za nas. Jedno od najvećih bilo je u prošloj utakmici protiv Portugala kada je zaigrao u nikad ofanzivnijem sastavu...

A, šta sada očekujete? Glasajte u anketi i izaberite tim Srbije u formaciji 3-4-2-1!

Za početak, ko će biti na golu i u odbrani? Ljudi najviše veruju Predragu Rajkoviću koji se ustalio na golu reprezentacije, dok je na meču protiv Katara branio Vanja Milinković-Savić. Tu su još i Mile Svilar i Marko Dmitrović...

Što se tiče štopera, pred meč sa Portugalom je definitivno otpao Matija Nastasić, koji se bio ustalio u srcu odbrane, tako da selektor Stojković ima još pet opcija na raspolaganju. To su Stefan Mitrović, Uroš Spajić, Nikola Milenković, Miloš Veljković i najmlađi Strahinja Pavlović.

U sledećoj anketi izaberite četvoricu.

Anketa

Ko će igrati u odbrani?

Prelazimo na vezni red, odnosno dvojicu centralnih veznih i još dvojicu bočnih igrača.

Na tim mestima imamo dosta igrača u igri, pa tako u sredini konkurišu Nemanja Maksimović, Sergej Milinković-Savić, Nemanja Gudelj, Uroš Račić, Saša Lukić i Marko Grujić, dok je po krilima nešto manja dilema: Andrija Živković, Filip Mladenović, Filip Kostić, Nemanja Radonjić i Aleksa Terzić.

U narednoj anketi izaberite još četvoricu igrača...

Anketa

Ko će igrati u veznom redu?

I za kraj napad!

Tu je možda i najmanja dilema pošto svi očekuju Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića, ali možda vi imate drugačiju ideju? Ostavljamo vam mogućnost da i Sergeja Milinković-Savića stavite na mesto iza napadača, ako ga niste označili u prethodnom popisu igrača, a možda ste za nešto defanzivniji pristup.

U narednoj anketi izaberite još trojicu igrača...

Anketa

Ko će igrati u napadu?


Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.