Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Katar i sada navijači Orlova sa nestrpljenjem čekaju 1. april 2022.

Tada će biti održan žreb za grupnu fazu Mundijala, svi se pitaju u kom ćemo šeširu tada biti, ali mnogima je verovatno promaklo da će Srbija biti deo jednog žreba već u decembru!

Dok Orlovi čekaju da vide ko će im se pridružiti na Mundijalu i ko su im potencijalni rivali naredne godine, već sada znamo da će u 2022. odigrati bar 10 utakmica pre početka turnira u Kataru.

Već 16. decembra ove godine gledaćemo Srbiju na još jednom žrebu - onom za Ligu nacija!

Ovo takmičenje UEFA se naredne godine ponovo igra, a njegova važnost je i zbog toga što bi moglo da na dva načina pogura selekciju Dragana Stojkovića ka Evropskom prvenstvu 2024. godine - eventualno osvajanje grupe u B diviziji bi značilo siguran baraž za to, ali i verovatno bolji žreb za kvalifikacije za EURO 2024.

Srbija će na žrebu 16. decembra biti u trećem šeširu B divizije. Ovo su potencijalni rivali Orlova u mečevima Lige nacija koji će se igrati u junu i septembru 2022:

  • PRVI ŠEŠIR: Ukrajina, Švedska, Bosna i Hercegovina, Island
  • DRUGI ŠEŠIR: Finska, Norveška, Škotska, Rusija
  • TREĆI ŠEŠIR: Izrael, Rumunija, SRBIJA, Republika Irska
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Slovenija, Crna Gora, Albanija, Jermenija
Liga nacija 2022-23.jpg
Wikipedia/printscreen 

To takmičenje bi moglo da bude i dobra prilika za dodatno uigravanje pred Mundijal, a imajući u vidu potencijalne rivale, ni osvajanje grupe ne bi bilo na odmet...

Pobeda u grupnoj fazi Lige nacija bi Orlove odvela u najjaču A diviziju, što bi bio najveći uspeh naše selekcije u ovom još uvek mladom UEFA takmičenju.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.