Poznati italijanski napadač Fabricio Mikoli (42) "žario je i palio" jedno vreme Serijom A, međutim imao je problem sa zakonom i zbog toga će morati iza rešetaka.

Naime, Mikoli je u utorak osuđen na tri godine i šest meseci zatvora, a presudu je definitivna. Slučaj se još od 2013. godine provlači po sudovima u Italiji, međutim na poslednju presudu Mikoli nema pravo žalbe, prenosi "Gazeta delo Sport" i dodaje da će Mikoli uskoro u zatvor.

Italijanski napadač je osuđen zbog "nasilne iznude novca" mafijaškim metodama, uz pomoć Maura Laurikele, jednog od glavnih "bosova" u Palermu, koji je osuđen na sedam godina zatvora.

Sve je počelo pre skoro deset godina kada je Mikoli pokušao da uzme 12.000 evra pretnjama i nasiljem. Hteo je da "reketira" Andreeu Grafanjinija, gazdu jednog italijanskog noćnog kluba, a sve u dosluhu sa mafijašima iz Palerma čije je metode vrlo brzo naučio.

Youtube/printscreen/TG La7 Fabricio Mikoli

Na snimcima se čuje i kako je vređao Đovanija Falkoea, sudiju kog je 1992. godine ubila italijanska mafija, a izvinjenje i objašnjenje da nije znao da je Laurikela "s one strane zakona", nije bilo dovoljno.

Prva presuda stigla je u oktobru 2017. godine, Mikoli se žalio, ali to nije pomoglo.

Njegova fudbalska karijera bila je turbulentna, pamtimo ga iz Juventusa, Fiorentine i Benfike, a najdublji trag ostavio je u Palermu za koji je igrao od 2007. do 2013. godine.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.