Srpski golgeter Dušan Vlahović postigao je prvi gol u 2022. Na gostovanju Napoliju, njegov tim je ispustio pobedu predviđenih 90 minuta Kupa Italije, jer je primio gol u 95. minutu, za 2:2 (1:1).

Traženi centarfor Viole dao je prvi gol na meču u 41. minutu, kada je sjajno reagovao na asistenciju Rikarda Saponare i pokazao da će ovo biti i njegova godina. Prijem lopte, kratki trk i mat. Pogledajte gol koji je Vlahović proslavio sa srpskim internacionalcima u startnoj postavi, Nikolom Milenkovićem i Matijom Nastasićem (na slici).

Fiorentina je dva puta vodila, drugi gol dao je Kristijano Biragi u 57. minutu, ali je Napoli izbegao poraz golovima Drisa Mertensa u 44. i Andree Petanje u 95. Ipak, iako je Fiorentina u 47. minutu ostala bez golmana Bartlomeja Dragovskog, i sa igračem manje je u produžecima "overila" plasman u četvrtfinale, gde će igrati protiv Atalante.

Strelci u dodatnih pola sata bili su Lorenco Venuti u 106. minutu, novajlija iz Herte Kšištof Pjontek u 108. i Jusef Maleh u 119.

Na dan utakmice, iz rukovodstva Fiorentine poslata je poruka Vlahoviću da bi trebalo što pre da se izjasni da li ostaje.

Sa druge strane, svakodnevno u medije isplivaju nove informacije o tome koji velikan je zainteresovan za Dušana, nakon što je u prošloj godini dao 33 gola. Njegov ugovor ističe u leto 2023. i odavno je poručio da ne želi da ga produži.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.