"Sale kapiten" se u sredu kasno uveče vratio iz Austrije u Beograd, a već u četvrtak, kao što se i očekivalo, postigao je dogovor sa rukovodstvom crno-belih.

Ilića u petak očekuju lekarski pregledi na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, posle toga potpisaće ugovor sa Partizanom na dve i po godine. Očekuje se da se ekipi na pripremama u Antaliji priključi u narednim danima.

Ostali detalji ugovora nisu saopšteni.

"Ja kao da nikada nisam ni odlazio iz Partizana, iako je poslednji odlazak bio pre pet godina. Na obostrano zadovoljstvo sam se dogovorio sa čelnicima kluba i tu sam da pomognem Patizanu da se domogne domaćih trofeja i posle da se dokaže na međunarodnoj sceni", rekao je Ilić u prvoj izjavi po povratku u Humsku.

On je dodao da je san svakog igrača da se posle inostrane karijere vrati u svoj klub.

"Meni se to ostvarilo, Partizan je moj klub i u njega sam se vratio. Sad je na meni da se što bolje spremim i da se dokažem i klubu i navijačima. Svi igrači koji su potekli iz Partizanove škole igraju za Partizan sa velikom dozom radosti i emocija", rekao je fudbaler koga navijači iz milošte zovu "Doktor Saša Ilić".

Crvena zvezda "beži" večitom rivalu tri boda, ali Ilić smatra da to nije nedostižno.

"Partizan ima izuzetnu ekipu, tri boda nisu velika prednost i mislim da Partizan može da odbrani titulu".

Da li će moći da se uklopi sa Moreirom, koga navijači takođe zovu "Dr Mo"?

"Što se tiče Moreire, sigurno je da je to igrač koji je najzaslužniji za osvajanje trofeja u protekle dve godine. On je odličan igrač i smatram da što više ima dobrih igrača to je bolje za ekipu. Potrudiću se potruditi da se uklopim u sadašnju igru Partizana. Većinu igrača poznajem, igrao sam sa Krstajićem, gledao sam ih dosta puta i neće mi biti problem da se uklopim", rekao je Ilić.

Albert Nađ, koordinator svih selekcija u Partizanu, blistao je od sreće. Uspeo je da vrati svog saigrača u tim, na zadovoljstvo navijača crno-belih.

"Na zadovoljsto kompletne uprave i navijača Saša Ilić je ponovo u Partizanu. On će nam mnogo značiti u borbi za oba domaća trofeja", rekao je Albert Nađ i izrazio veliko zadovoljstvo uspešno završenim poslom.

"Lično sam presrećan, jer sam mnogo učestvovao u ovom transferu. Drago mi je što ćemo ponovo sarađivati u Partizanu, doduše ja sada kao član uprave, a on na terenu. Mnogo sam emotivno primio ovu vest. Na čelu sa predsednikom Draganom Đurićem uspeli smo ono što su prethodne uprave pokušavale - da vratimo Sašu Ilića u Partizan", dodao je Nađ.

U Partizanu očekuju da povratak Ilića donese i bolju atmosferu u svlačionicu.

"Njegov dolazak je i po tom pitanju veoma bitan. Mislim da će ga mlađi igrač prihvatiti sa oduševljenjem. Svi znamo ko je Saša Ilić. Znamo da je sjajna osoba, a o fudbalskim kvalitetima je izlišno pričati".

"Mislim da smo napravili pravi potez i da će navijači biti zadovoljni", zaključio je Nađ.

Ilić će ponovo nositi dres sa brojem 22, a trener Goran Stevanović će odlučiti da li će opet biti kapiten. Sjajni vezista je za Partizan odigrao 436 utakmica i postigao 201 gol.

(MONDO - foto: MN Press)