Taman je ta priča malo ostala po strani, a ponovo se pojavljuje! Kako prenosi italijanska "Gazeta delo sport" Andrea Anjeli ponovo porkreće Superligu Evrope. 

Predsednik Juventusa će na samitu pod nazivom "Posao fudbala" izneti svoj novi predlog Superlige Evrope, zatvorenog formata takmičenja u kome bi se nadmetali samo najbogatiji klubovi. 

Prvi put je taj projekat izašao u javnost u aprilu 2021. godine, ali je pod pritiskom UEFA, nacionalnih saveza i javnosti povučen u roku od 48 sati.

Do sada su samo Juventus, Real Madrid i Barselona ostali odani toj ideji, ali "Gazeta" sada ističe da su Florentino Perez i Andrea Anjeli smislili novi plan i način kako da Superligu sprovedu u delo.

Projekat je drugačiji u odnosu na regularni i liga bi ovoga puta bila delimično otvorena. Sistem bi podrazumevao promociju i ispadanje iz lige slično kao u Ligi nacija, a 24 ekipe bi direktno ulazile u Superligu. "Gazeta" ipak ističe da nije jasno kojim principom bi se dobijalo mesto u takmičenju, da li bi to zavisilo od plasmana u domaćoj ligi ili bi se delile pozivnice kao u Evroligi.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.