Crvena zvezda je pala u Glazgovu. Srpski tim se iz Škotske vraća sa ogromnim zaostatkom iz duela sa Rendžersom (3:0).

Uprkos velike razlike u konačnom rezultatu, tako nije izgledalo na terenu. Aleksandar Katai je imao košmarno veče, dva gola mu je VAR poništio zbog ofsajda, posle čega je promašio i penal.

O svemu tome je pričao sudijski ekspert Zdravko Jokić. Analizirao je nekoliko spornih situacija na "Areni sport". Napadač Zvezde je penal za domaćina opisao kao "previše mekan", sa njim se nije složio sudijski analitičar.

"Manje-više su sve odluke bile tačne. Ovo nije bilo toliko mekano, noga je bila u vazduhu. Sprečila je igrača da napreduje, da je bila niže, da je spustio, možda neke buni i to gde je lopta. Pravila igre kažu da dok je lopta igri da se prekršaj dosuđuje, postojao je kazneni udarac. I Zvezda je imala penal posle, nažalost ga nije realizovala", rekao je Jokić.

Usledila je zatim analiza i dve ofsajd situacije kod poništenih golova Kataija.

"Lopta ga je pogodila u toj prvoj situaciji i uticao je na igru, da se to nije desilo bilo bi drugačije. Kod druge situacije ja moram da istaknem da su kamere baš loše postavljene. Iznenađen sam da su kod nas u šampionatu bolje postavljene i da se linije bolje izvlače. Iz ovog ugla koji vidimo može da se diskutuje da li je bio ofsajd."

Ofsajd katajia.jpg
Arena sport/printscreen 

Diskutovalo se i o startu Ariba na Kangi, tačnije o tome da li je to bilo za crveni karton.

"Došlo je do kontakta na članak, nije iznad, sa strane, nema snage. Išao je na loptu, pojavila se noga. Nema intenziteta ni loše namere, ne ugrožava bezbednost igrača, žuti je adekvatna kazna."

Rendžers je tražio još jedan penal, ponovo je Rajan Kent pao u kaznenom prostoru.

"Nije bilo penala, za razliku od prvog, ovde je stvarno bilo previše mekano. Intenzitet nije takav da bi zadržao igrača. Suviše je mali intenzitet da bi bio kazneni udarac", zaključio je Jokić i dodao da je gol Bena opravdano poništen, jer je bio najbliži golu i aktivirao se iz ofsajda.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.