Nekadašnji kapiten reprezentacije Hrvatske i ekipe Šahtjora Darijo Srna jedva je pobegao iz Ukrajine kada se u toj zemlji zahuktao rat, a od tada se redovno javlja. Obraćao se direktno i Aleksandru Čeferinu, a sada se oglasio povodom ruske kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva.

Fudbalski savez Rusije se kandidovao za organizaciju Eura 2028. i 2032. godine, a Srna koji je trenutno sportski direktor Šahtjora je na to ljutito reagovao.

"Ne mogu da verujem da su to tražili. Samo zbog tog pitanja, svi moraju u zatvor. Pa oni se šale, poludeli su i žive u nekom svom svetu", rekao je Srna povodom ove kandidature. 

Iako su FIFA i UEFA dozvolile fudbalerima koji su nastupali u Ukrajini i Rusiji da suspenduju svoje ugovore i pređu bez obeštećenja u druge klubove dok prelazni rok traje, Hrvat nije zadovoljan sveukupnim rešenjem.

"UEFA i FIFA nas štite, ali Engleska nije otvorila prelazni rok za registraciju igrača, isto je s Italijom i Nemačkom. Kakav je smisao u otvaranju prelaznog roka ako se drugi savezi, uključujući Premier ligu, ne otvaraju? Nema smisla. Neko treba da uradi nešto konkretno kako bi pomogao ukrajinskom fudbalu i njegovim igračima", jasan je bio on.

Dodao je i da puno fudbalskih menadžera koristi ovu situaciju da zarade i odvedu igrače u druge klubove. Ipak smatra da ukrajinski fudbal neće biti opustošen.

"Neće uspeti! Štite nas UEFA i FIFA. Nije ljudski to što agenti rade, ali pobedićemo", poručio je na kraju. 

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.