Nismo ga dugo gledali u domaćoj ligi jer je posle tek devet mečeva u Sutjesci iz rodnog Nikšića otišao u Italiju i zaigrao za Leće. Tamo je ostavio dubok trag i ostao šest godina, da bi potom u Romi i Juventusu zaokružio bogatu karijeru.

Pred kraj je Mirko Vučinić otišao u Al Džaziru, a kada se povredio u tom klubu došla je ponuda iz Crvene zvezde. Nije želeo da odbije, ali...

"Bilo je ponuda, ja sam pričao sa Terzićem kad sam povredio koleno. Ja sam mu rekao da imam i klub i dve godine ugovora, ali on je rekao da nije to nikakav problem, samo ako ti želiš da igraš", ispričao je Vučinić za "Elta TV".

Ne poriče Vučinić da je želeo da zaigra u crveno-belom, ali telo jednostavno više nije moglo da izdrži napore.

"Nije bio problem moja želja da igram u Zvezdi jer ja mislim da nema tog igrača sa naših prostora koji ne bi voleo da igra u Crvenoj zvezdi. Svi znamo ko je Zvezda i kakav je klub Crvena zvezda. Međutim ja se tada nisam osećao dobro, nisam mogao da nastavim i bilo bi mnogo ružno sa moje strane da odem u Zvezdu u takvom psihičkom i fizičkom stanju", iskren je bio Vučinić.

Dobio je ponudu iz Italije, da završi karijeru u klubu u kome se probio i u kome je želeo da okači kopačke o klin. Ipak, nije želeo da u takvom stanju kroči na teren.

"Čak su me kada mi je istekao ugovor u Al Džaziri zvali iz Lećea ljudi, da završim karijeru tamo. Međutim nisam to uradio iz poštovanja prema klubu. Nisam takav ni čovek da odem, a da ne mogu ništa da dam", dodao je on.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.