Fudbaleri Rome savladali su u 32. kolu Serije A najslabiji tim tog takmičenja, ekipu Salernitane (2:1). Rimljani su do pobede stigli teže nego što su očekivali, a strelac jedinog gola za goste bio je iskusni srpski fudbaler koji je u januaru stigao u klub.

Ivan Radovanović, veteran sa italijanskih fudbalskih terena, maestralno je pogodio nakon kratkog dodavanja iz slobodnog udarca. Frank Riberi mu je gurnuo loptu u prostor, a on raspalio ka golu Murinjovog tima.

I lopta je završila baš tamo gde je želeo.

Njegova bomba sa tridesetak metara prošla je ispod živog zida, a zatim počela da se podiže pa je Rui Patrisio gledao kako udarac završava ispod prečke. Bio je to impresivan gol srpskog fudbalera koji najčešće igra kao defanzivni vezni ili štoper, pa u karijeri ne postiže često golove.

Pogledajte sve detalje:

Streamja/printscreen Gol Radovanovića

Od kako je u Italiji postigao ih je samo šest, a poslednji čak u sezoni 2017/18. Ako je trebalo čekati godinama za ovakvo delo, vredelo je!

Ovako je pogodio Radovanović:

Podsećamo, iskusni Radovanović je od 2008. godine u Italiji, a tada ga je Atalanta dovela iz Partizana u kojem nije dobio pravu šansu. Nastupao je za "Boginju provincije", ali i Pizu, Bolonju, Novaru, Kjevo, Đenovu i sada Salernitanu.

U dresu reprezentacije Srbije odigrao je 10 mečeva.