Legendarni trener Arsen Venger (72) napustio je Arsenal 2018. godine i od tada je bez angažmana, ako ne računamo ulogu savetnika u FIFA, međutim ovog leta mu se "smeši" novi posao.

Venger neće biti trener, nego sportski direktor, pošto iz Francuske stižu sve glasnije informacije da bi mogao u Pari Sen Žermen. Gazde kluba nisu zadovoljne poslom koji je napravio Leonardo, tako da se spremaju da Vengera postave na njegovo mesto i omoguće mu da upravlja preznim rokom, ali i izborom novog trenera.

"Le Parizijen" je objavio da će Maurisio Poketino napustiti PSŽ ovog leta, i najverovatnije će ga zameniti Zinedin Zidan, ali to izgleda neće biti i jedina promena nakon fijaska sa Mesijem, Mbapeom, Vajnaldumom...

Dobro je poznato da je Venger uvek imao "njuh" za talentovane igrače i bio bi ključni čovek u zaokretu u strategiji Parižana. Do sada su uglavnom dovodili fudbalske zvezde, ali sada žele da jezgro tima budu domaći igrači - talentovani i mladi - umesto da ih puštaju da idu kod rivala.

Venger je na taj način od Arsenala napravio giganta evropskog fudbala, ali je zapelo kada su došli finansijski problemi usled izgradnje "Emirejtsa", što mu se neće dogoditi u Pari Sen Žermenu.

Pitanje je samo da li će Zidan želeti da sarađuje sa njim u strahu od "mešanja" u posao.