Madriđani su u nedeljnom meču 23. kola Primere ispalili šest “torpeda” u “žutu podmornicu” i pobedom od 6:2 stigli na dva boda zaostatka za Barselonom, ali senku na sve to bacio je incident na kraju meča.

Tri minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka, pri rezultatu 5:2, dosuđen je jedanaesterac za Real, kojim je trebalo samo da se potvrdi više nego ubedljiva pobeda, ali problem je nastao oko izvođača...

Najskuplje pojačanje Reala prošlog leta, Kristijano Ronaldo, shvatio je to kao svoju dužnost i krenuo da izvede penal.

S tim se nije složio Ćabi Alonso pa je odlučio da stvar, tačnije loptu, uzme u svoje ruke, što je izazvalo raspravu Portugalca i Španca.

Sve je zabeležila i španska televizija.



“Kris, daj je meni”, rekao je Alonso, koji je silno želeo da postigne svoj prvenac u dresu “kraljevskog kluba”.

Portugalac je ignorisao saigrača, ali španski reprezentativac nije odustao. “Nisam još postigao gol. Daj da sad to učinim. Daj mi!”

“Sledeći put, obećavam”, pokušao je Ronaldo da se otarasi upornog Alonsa.

“Ne, stani. Ostavi mi ovaj. Daj mi loptu”, iznervirao se Alonso i uzeo loptu od Ronalda, a zatim sigurno realizovao najstrožu kaznu.

Ronaldov odgovor bilo je odbijanje da proslavi pogodak sa saigračima. Umesto toga, samo je odšetao na svoju polovinu terena.

Zanimljivo je da su navijači Reala tokom rasprave Ronalda i Alonsa sve vreme skandirali ime kapitena Raula, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru zamenivši Kaku.

Iako se Raul u poslednje vreme našao u senci skupo plaćenih zvezda, najverniji navijači očigledno nisu zaboravili legendu kluba.

(MONDO - foto: AP)