Dok se bliži kraj maja, najbolji evropski fudbaleri privode kraju takmičenja u nacionalnim prvenstvima, ali će se brzo prebaciti na UEFA Ligu nacija. Ona počinje 1. juna i doneće veliki broj utakmica u prvoj polovini meseca.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop dobro zna da će obaveze u reprezentacijama drastično skratiti odmor njegovim igračima i zbog toga, najblaže rečeno, nije srećan.

"Uvek je loša ideja kada ima više utakmica. Često sam pričao o tome... UEFA Liga nacija je jedna od najsuludijih ideja u svetu fudbala. Igrači su odigrali više od 70 utakmica i nastavljamo sezonu utakmicama Lige nacija. Četiri, pet, šest utakmica sa reprezentacijom. Bilo mi bi draže da UEFA uzme novac od finala Lige šampiona i da se reši tog takmičenja", rekao je Klop.

Reprezentacija Srbije počeće učešće u Ligi nacija 2. juna, utakmicom protiv Norveške na stadionu Crvene zvezde. Potom će 5. juna igrati protiv Slovenije na istom mestu, a onda će 9, gostovati Švedskoj u Solni. Tri dana kasnije, 12. juna, u Ljubljani će biti odigrana utakmica Slovenija - Srbija.

Potom u tom takmičenju sledi pauza do septembra, kada će Srbija dočekati Švedsku 24. septembra, a onda u poslednjem kolu gostovati Norveškoj 27. septembra. "Orlovi" se takmiče u Ligi B, a pobednici svake grupe plasiraće se u "A" Ligu nacija sledeće sezone, dok će četvrtoplasirani iz svake grupe ispasti u "Ligu C".