Na ulicama Sevilje došlo je do velike tuče navijačaFrankfurta i Rendžersa, pa policija na sat vremena do finala Lige Evrope koje se igra na stadionu "Ramon Sančez Pichuan" ima pune ruke posla!

Stiglo je mnogo navijača u Andaluziju, navodno ih ima tri puta više nego što je kapacitet stadiona, a tokom čitavog dana dolazilo je do manjih koškanja koja nisu eskalirala. Ipak, toliki broj ljudi na ulicama bilo je nemoguće kontrolisati, posebno i kada je alkohol u krvi, tako da su se na društvenim mrežama pojavili snimci ozbiljnijih sukoba.

Na snimcima se vide momci bez majici koji se gađaju stolicama u bašti jednog kafića, a nije jasno da li su sukob započeli Nemci ili Škoti, dok su i jedni i drugi poznati po navijačkim sukobima.

Za sada nema informacija o povređenima, ali po snimcima deluje da će i Hitnoj pomoći imati posla kao i policajci.

Instagram/Screenshot/@carousel Ajntraht - Rendzers / Navijači tuča

Nezvanično se očekuje čak 150 hiljada navijača Rendžersa i Frankfurta na ulicama Sevilje, pa je preko 5.000 policajcaca angažovano kako bi obezbeđivalo situaciju pred, tokom i nakon finala Lige Evrope koje počinje u 21 čas i u kome ovi klubovi "jure" evropski trofej i mesto u Ligi šampiona.

Nemački klub je bio osvajač UEFA Kupa u sezoni 1979/80, dok je Rendžersu ovo drugo finale ovog takmičenja. Prethodno su izgubili 2008. protiv Zenita.

Pogledajte ružne scene iz Sevilje!