Srpski fudbaler Filip Kostić proglašen je za najboljeg igrača Lige Evrope! Osvojio je ovo takmičenje u sredu pošto je Frankfurt slavio posle boljeg izvođenja penala protiv Rendžersa, a UEFA nije imala dilemu - Kostić je ostavio najbolji utisak u timu sa Majne.

UEFA je na svom zvaničnom sajtu objavila da je njihova tehnička komisija odlučila da Kostića proglasi igračem sezone, što mu je najveće individualno priznanje u karijeri.

Sjajni srpski levi spoljni je odigrao 12 mečeva u Ligi Evrope ove sezone i na njima je zabeležio tri gola i šest asistencija, od čega jednu u finalu za Borea kojim je Frankfurt izjednačio rezultat protiv Rendžersa.

U obrazloženju odluke navodi se da je Kostić imao dve asistencije više od prvog narednog konkurenta, dok je u finalu "poništio" i napadačke kvalitete desnog spoljnog škotskog kluba. Tavernije nije predstavljao opasnost po Frankfurt, dok je Kostić ponovo bio najopasniji igrač nemačkog tima.

Zanimljivo, Kostić je bio na korak od odlaska iz Frankfurta prošlog leta, činilo se da će potpisati za Lacio, ali se u poslednji čas sve zakomplikovalo.

(MONDO)