Dušan Vlahović nije odbranio titulu najboljeg mladog igrača Serije A - ove godine završila je u rukama napadača Napolija Viktora Osimena.

Ljubitelji fudbala na Apeninima, ali i u Srbiji, očekivali su da ova nagrada ponovo pripadne reprezentativcu Srbije Dušanu Vlahoviću (22), koji je protekle zime Firencu zamenio Torinom i ljubičasti dres Fiorentine zamenio za Juventusov crno-beli.

Srbin je na 35 mečeva ove sezone u Seriji A u dresu dva kluba (21 za Fiorentinu i 14 za Juventus) postigao čak 24 gola i pet puta asistirao saigračima za pogodak, ali to nije bilo dovoljno da dobije priznanje! Ono je na kraju završilo u rukama nigerijskog napadača, koji je odradio drugu sezonu u dresu kluba sa "Maradone".

Prošle sezone je Vlahović u dresu Fiorentine na 37 prvenstvenih utakmica postigao 21 gol, zahvaljujući čemu je bio četvrti najbolji strijelac.

Osimen je u drugoj takmičarskoj godini u Napoliju postigao 14 golova u Seriji A, a verovatno bi zabeležio i bolji učinak da nije bilo teške povrede (lom nosne kosti) u novembru.

U derbiju sa Interom, Osimen se sudario sa defanzivcem nerazura Milanom Škrinijarom i doživio tešku povredu koja ga je odvojila od terena do kraja januara, a zaštitnu masku na licu nosi i dalje.

I sa njom na licu igrao je odlično, ali teško je uporediti njegove i Vlahovićeve partije. Fiorentina bi mogla da stigne do Evrope zbog Dušanovih golova iz jesenjeg dela prvenstva, a i Juventus je podigao formu kada je on stigao u klub.

Treba napomenuti i da je Osimen značajno stariji od Vlahovića! Nigerijski napadač rođen je u decembru 1998. godine, dok je srpski fudbaler rođen u januaru 2000. godine, pa iako ih deli samo 13 meseci razlika između njih je praktično dve godine.

Inače, najbolji golman Serije A je Majk Manjan (Milan), među defanzivcima se istakao Glejson Bremer (Torino), najbolji vezni fudbaler je Marcelo Brozović (Inter), dok je nagradu za najboljeg napadača dobio Ćiro Imobile (Lacio).