Nemački fudbalski stručnjak Ralf Rangnik stigao je jesenas u Mančester junajted na poziciju vršioca dužnosti trenera, dok je bilo planirano da na kraju sezone izabere svog naslednika i preuzme ulogu sportskog direktora.

S vremenom je postalo jasno da se Rangnik ne pita ni za šta na "Old Trafordu". Erik ten Hag je postao trener bez njegovog zvaničnog "amina", a sada je Mančester junajted saopštio da Nemac naredne sezone neće biti ni sportski direktor, čak ni konsultant kluba.

Razlog zbog kog je Rangnik otišao iz Mančester junajteda je to što je u međuvremenu postao selektor Austrije, i već je "precrtao" Aleksandra Dragovića, a ta funkcija mu ne dozvoljava nijednu drugu u klubovima.

"Po zajedničkom dogovoru, Ralf će se od sada fokusirati samo na posao selektora, tako da neće preuzeti konsultantsku ulogu na Old Trafordu", stoji u saopštenju Mančester junajteda u kome su se zahvalili Ralfu Rangniku na svemu što je učinio u prethodnih sedam-osam meseci.

Rangnik je inače vodio Junajted na 29 utakmica i na njima je ostvario svega 11 pobeda, devet remija i devet poraza, a sada slobodno možemo da kažemo da je to bio mandat za zaborav.

Očekivalo se da će makar kao "konsultant" ostaviti dublji trag u Junajtedu, ali i ovo doduše pokazuje šta se desilo sa klubom...