Fudbalski klub Borac iz Banjaluke ima novog trenera - Nenada Lalatovića! Ono što se znalo već danima dobilo je potvrdu danas, kada je na konferenciji pred banjalučkim novinarima "velikan iz Platonove" predstavio novog šefa struke.

Lalatović se obratio okupljenim medijima, a iz njegovog govora se može da se zaključiti kako je Borac preuzeo zbog osvajanja trofeja. Očigledno je to prvi cilj novog trenera kluba koji će tokom leta igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Na samom početku konferencije, Nenad Lalatović je otkrio da je imao veliku želju da preuzem Borac.

"Hvala na poverenju ljudima u klubu, i moja želja je bila da dođem, da se okušam u ovoj ligi. Dogovorili smo se za pet minuta, iste uslove kao što sam imao u Srbiji sam tražio i ovde, nisam dizao cenu. Želja mi je bila da radim u Banjaluci i u Republici Srpskoj", rekao je Lalatović.

Pogledajte fotografije sa predstavljanja:

Mondo/Slaven Petković ...

Srpski trener je pred novinarima u Banjaluci rekao šta mogu da očekuju od njega, ali i šta misli o fudbalu u BiH.

"Imam energiju ali i znanje, volim ovaj posao, a shvatio sam da je ovo kvalitetna liga u kojoj može svako svakog da pobedi, a ne kao u Srbiji da Zvezda i Partizan uzmu po 100 bodova. Volim da pobeđujem, da ukazujem poštovanje, a i neko sam ko voli da se odbrani kada me neko dira. Ne zanima me nacionalnost, sve ljude poštujem i cenim i tako će biti i u budućnosti. Ovde sam došao da sa mojim Borcem pokušam da osvojim jedan od dva trofeja", izjavio je novi trener Borca iz Banjaluke.

Upitan za očekivanja od igrača u narednoj sezoni, Lalatović je bio veoma jasan.

"Očekujem dobar odnos i da se u svakom trenutku ponašaju kao da je utakmica. Želim da im budem prijatelj, ako oni to budu zaslužili. Svi smo profesionalci, svima je cilj da donesemo trofej u Srpsku", rekao je Nenad.

Podsećamo, Nenad Lalatović je već povukao prve poteze u Borcu. Za sada je raskinut ugovor sa Lukom Cucinom, a potpisan je Benjamin Tatar, povremeni reprezentativac BiH.