Nakon neuspešne sezone u kojoj nije uspela da se domogne plasmana u Evropu, Vojvodina je počela sa sastavljanjem konkurentnijeg tima. U Novi Sad je stiglo i treće letnje pojačanje - najzvučnije do sada!

Potpis na dvogodišnji ugovor sa Vojvodinom stavio je senegalski ofanzivac Iv Baraj (29), čovek koji se proslavio u dresu Parme, a u srpski fudbal dolazi iz Portugala.

Baraj igra na poziciji ofanzivnog veznog, ali se odlično snalazi i na krilu. Zbog njegove dobre biografije, u Novom Sadu se nadaju da bi mogao da bude jedno od najvećih pojačanja za tim Milana Rastavca, novog trenera "Stare dame" srpskog fudbala.

Baraj je učio fudbal u akademijama Olimpika iz Marseja i Udinezea, ali nije uspeo da stigne do seniorskih ekipa tih timova. Nastupao je za italijanskog niželigaša Lumecano, zatim bio pod ugovorom sa Kjevom i Parmom, išao na nekoliko pozajmica, a na kraju stigao do Portugala.

Prvo je igrao za Žil Visente na pozajmici, zatim i potpisao za taj klub, a poslednji tim pre dolaska u Srbije bio mu je Belenenseš. Za tu ekipu je potpisao nakon pola godine pauze i za nekoliko meseci pokazao da nije zaboravio da igra fudbal.

Na 13 mečeva tokom prolećnog dela sezona postigao je dva gola i upisao još dve asistencije.

Podsećamo, Vojvodina je već ozvaničila dva posla ovog leta. Nakon što su u klub stigli predsednik Zbiljić i novi trener Rastavac, klub je sa pozajmice iz Mladosti vratio svoje dete Milana Vidakova - najboljeg strelca Prve lige Srbije prošle sezone, a zatim potpisao iskusnog Radomira Milosavljevića koji je prethodno igrao za Mladost iz Lučana.