Partizan je prelazni rok počeo dovođenjem levog beka Zlatana Šehovića iz Makabija, ali dobro je poznato da su najneophodnija nova imena na mestu štopera pošto se Ostojić penzionisa, a Miletić i Vujačić verovatno odlaze.

Njih sigurno neće zameniti ranije spominjani Lazar Rosić, i to zbog navijačkih razloga, dok je novo ime koje se spominje kao potencijalna meta crno-belih Aleksadar Filipović (27). "Sportski žurnal" prenosi da je Ilija Stolica naciljao svog bivšeg "đaka" iz dana u Voždovcu, a koji trenutno igra za BATE Borisov.

Filipović je standardan član beloruskog tima, a ugovor mu ističe na kraju kalendarske godine, što će reći da bi crno-beli za njega morali da plate verovatno simbolično obeštećenje.

Razlog zbog kog je Filipović interesantan Partizanu je i njegova polivalentnost. Može da igra na svakoj poziciji u zadnjoj liniji i nije još potpuno jasno na kom mestu ga vidi Stolica.

Kod njega u redovima "zmajeva" je obično igrao kao levi bek ili štoper, kroz karijeru smo ga viđali i na mestu desnog beka, ali je i u Belorusiji najmanje igrao na toj strani. Trenutno u Belorusiji najviše igra kraj leve aut-linije, dok povremeno zauzme mesto i u srcu odbrane.

Ove sezone odigrao je 17 mečeva za BATE Borisov i postigao je tri gola.