Omladinska reprezentacija Srbije (do 19 godina) nastavlja takmičenje na Evropskom prvenstvu. Na startu je remizirala sa Izraelom (2:2), pa će pokušati da naprave iskorak protiv jednog od favorita - reprezentacije Engleske.

Duel dva tima na programu je u sredu (20 časova) u Banjskoj Bisrici, a "orilići" će pokušati da naprave veliko iznenađenje. Uoči tog meča je svoja očekivanja izneo selektor Aleksandar Jović.

"Možda se ovde nalazimo u podređenom pložaju, jer sve selekcije su igrale kvalifikacione turnire još u martu, a mi zbog situacije u Ukrajini, u prvoj polovini juna. I dok su ostale selekcije više od tri meseca provele u pripremi za završni turnir, mi smo pre deset, dvanaest dana odigrali poslednji meč u Holandiji. Možda smo zbog svega malo hendikepirani u odnosu na ostale ekipe, ali to nije alibi. Igrači imaju dovoljno samopouzdanja, veruju u grupu, veruju u tim, veruju u ono što radimo. I u svakoj utakmici pokazaćemo karakter, kao što je bio slučaj i protiv Izraela kada smo postigli gol u poslednjim trenucima meča", jasan je Jović.

Ističe da je plasman među osam najboljih u Evropi ogroman uspeh, a sada sledi okršaj sa Englezima.

"Kad pričam sa igračima, mi smo taj turnir u Holandiji doživeli kao jedno mini Evropsko prvenstvo. I sada ovde ponavljamo iz dana u dan neke stvari koje smo već radili u Holandiji. Engleska je ovde favorit, kao što je to bila Holandija na svom terenu. Mislim da mi protiv favorita uvek dobro igramo i neki poseban motiv igračima u takvim duelima nije potreban."

Posle engleske sledi okršaj sa Austrijom koji bi mogao da bude ključan za konačan plasman.

"Razmišljamo o svemu. Ono što je važno jeste da su momci dobri, veoma posvećeni, odgovorni u izvršavanju obaveza. Javnost u Srbiji mora da zna da dajemo poslednji atom snage u svakoj utakmici i da stalno tražimo te neke dopunske izvore energije koji će nam biti potrebni za narednog protivnika", zaključio je Aleksandar Jović.