Bivši golman OFK Beograda Saša Stevanović povukao se sa mesta predsednika Upravnog odbora posle godinu i po. Razlog za to je ostanak "romantičara" u Srpskoj ligi, u kojoj su od 2017.

Iako je tokom boravka na Omladinskom stadionu stabilizovao haotičnu situaciju (klub je pre njega ostajao i bez struje), Stevanović je održao reč i prepustiće mesto nekom drugom da pokuša da sa OFK Beogradom uđe bar u drugu ligu.

"Poštovani ofkovci, čekao sam zvaničnu odluku saveza o popunjavanju Prve lige, i priliku da se konkretno oglasim. Kada sam prihvatio mesto predsednika UO pre godinu i po dana, rekao sam da je primarni cilj ulazak kluba u viši rang i da ukoliko to ne uspemo snosiću najveću odgovornost. Toga se i danas pridržavam, te sam odluku o ostavci preneo UO i predsedniku Skupštine kluba", saopštio je Stevanović.

On je podsetio da je došao u klub na predlog "Kluba prijatelja OFK Beograda" i navijača, u trenutku u kojem je tim bio 12. na tabeli, a igračima i zaposlenima dugovala se plata i bio je neplaćen reprogram za snabdevanje strujom.

"Za kratko vreme smo stabilizovali tim i na kraju prolećnog dela zauzeli 6. mesto (računajući samo proleće bili bismo prvi), isplaćen je reprogram za struju, plaćeni su troškovi i stabilizovano plaćanje plata zaposlenima u klubu. Letnji prelazni rok iskoristili smo da pojačamo tim i jesen završili na prvom mestu. Tokom zime, vodeći se istim kriterijumima pojačali smo tim, doveli trenera sa većim iskustvom i čoveka koji je vodio timove u višem rangu. Očekivali smo da proleće nastavimo u još boljem izdanju. Od svega očekivanog, desilo se suprotno i krajnji rezultat je neulazak u viši rang", dodao je on.

OFK Beograd je od marta vodio Stevica Kuzmanovski, a ekipa je zauzela treće mesto na tabeli Srpske lige grupa "Beograd", iza Radničkog sa Novog Beograda i Zemuna.

"Kao najodgovorniji za takav rezultat odlučio sam da podnesem ostavku i prepustim mesto nekome ko će pokušati da ostvari taj rezultat", poručio je Stevanović.