Čukarički je ostvario prvu pobedu na pripremama u Sloveniji, jer je trijumfovao u kontrolnoj proveri protiv Olimpije iz Ljubljane (3:2), na čijoj klupi sedi Zvezdina legenda Robert Prosinečki.

Strelci za tim Dušan Kerkez bili su Stefan Kovač za 1:0 u 5. minutu, Luka Adžić za 2:1 iz penala u 49. i Ibrahima Ndiaje za 3:1 za Beograđane u 59. minutu. "Brđani" se spremaju za start Superlige i za početak evropskih kvalifikacija, u kojima će u 2. kolu borbe za ulazak u Konferencijsku ligu igrati dvomeč protiv Rasinga iz Luksemburga, 21. i 28. jula.

Čukarički - Olimpija 3:2 (1:1)

ČUKARIČKI: Mićović (od 64. N. Belić), Stevanović (od 69. Rogan), Puškarić (od 69. Drezgić), Vujadinović (od 69. Šapić), Roganović (od 46. Tošić), Docić (od 64. K. Belić), Mijailović (od 69. Lukić), Kovač (od 46. Tomović), Adžić (od 64. Spasojević), Ivanović (od 64. U. Miladinović), Endijae (od 69. Čolić).

OLIMPIJA: Vidovšek, Ratnik, Van Brugen, Milović, Nukić, Lasickas, Dofo, Elšnik, Sešlar, Kvesić, Prtajin. Igrali su još: Tal, Slaviček, Špehar, Gavrić, Pilj, Karamatić, Crnomarković.

Nova sezona Superlige počeće 9. jula, ranije nego ikada, a zbog poznatog razloga – Svetskog prvenstva u Kataru u novembru.