Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su i drugu pripremnu utakmicu u sloveniji, ali ovog puta nisu upisali trijumf. Protiv Domžala je ekipa dejana Stankovića remizirala (1:1) i to tek golom mladog Vladimira Lučića u samom finišu susreta.

Pre toga su dobre šanse propuštali Milan Pavkovi i Osman Bukari, a Zvezda više od sat vremena dominirala na ovom susretu. Zapravo, sve dok Dejan Stanković nije rešio da napravi devet izmena, njegova ekipa je bila daleko bolja od rivala na ovom meču.

Posebno dobar utisak ostavio je Bukari, novajlija iz Genta, koji je zauzeo mesto uz desnu stranu terena. Brzina, prodori i agresivnost krasili su ga tokom prvog dela meča, sve dok je imao snage nakon samo nekoliko treninga sa ekipom. Videlo se kod njega, kao i kod Kangve, da će biti pojačanje Zvezde za narednu sezonu.

Ipak, u trenucima kada je dominirala na terenu, Zvezda je dobila gol. možda je tome prethodio i faul igrača slovenačkog tima, ali nema sumnje da je odbrana morala bolje da reaguje. Lopta je idealno ubačena na peterac, odakle je glavom pogodio Ivan Durdov. Milan Borjan je bio besan na reakciju Aleksandra Dragovića, kojem se hrvatski napadač ušunjao iza leđa.

U poslednjih pola sata meča ponovo smo videli mnogo kombinacija u ekipi Zvezde, pa je Gobeljić igrao kao klasičan štoper, a Živković kao najistureniji igrač tima, jer u konkurenciji nije bilo Ohija. Snažni norvežanin je osetio bolove u listu zbog kojih Dejan Stanković nije želeo da rizikuje.

Tok meča:

KRAJ - 1:1! Crvena zvezda je i na ovom meču izbegla poraz golom u samom finišu susreta.

Pogledajte gol Zvezde:

87. minut - GOL, 1:1! Sjajno se Srnić ubacio po desnom boku, pronašao ga je Nikolić, a on odlično video Lučića u sredini kaznenog prostora. Mladi fudbaler koji je u prethodnoj sezoni nosio dres IMT-a u Prvoj ligi Srbije rutinski poravnava rezultat.

65. minut - IZMENE! Dejan Stanković menja čak devetoricu fudbalera, a na terenu ostaju samo dvojica koji su ušli na poluvremenu. Ekipa će sada igrati u sastavu:

Popović - Sanogo, Bogdanović, Gobeljić - Srnić, Stanić, Nikolić, Mustafa - Ben, Lučić - Mustafa

46. minut - Susret je nastavljen!

IZMENE - Seku Sanogo i Ibrahim Mustafa dobijaju šansu u drugom delu, a van terena su Gelor Kanga i Osman Bukari.

POLUVREME - Crvena zvezda nakon 45 minuta fudbala gubi od Domžala (1:0) na pripremama u Sloveniji. Propustili su crveno-beli nekoliko dobrih prilika, a najbolju na meču imao je Milan Pavkov. Kao pozitivan utisak iz prvog dela meča može se istaći Osman Bukari koji je pokazao neverovatnu brzinu i sjajne prodore po desnoj strani.

Pogledajte pogodak:

29. minut - GOL, Domžale vode! Ivan Durdov je uspeo da savlada Milana Borjana i donese prednost slovenačkom timu. On je iskoristio nesporazum u komunikaciji Zvezdine odbrane i našao se iza leđa Aleksandra Dragovića.

20. minut - Ravnopravan meč, bez velikih prilika za Crvenu zvezdu, ali uz nekoliko odličnih poteza desnog krila iz Gane. Osman Bukari je stvorio najbolju priliku za crveno-bele, a njegova brzina će biti velika prednost u narednoj sezoni.

1. minut - Utakmica je počela i posle samo nekoliko skeundi igre Domžale su imale dobru priliku za gol. Ipak, reagovao je Borjan!

Utakmica počinje u 19:00

Sastav Zvezde:

Borjan - Pičini, Dragović, Eraković, Rodić - Kangva, Kanga - Bukari, Katai, Ivanić - Pavkov

Sastav Domžala: Mulalić, Dobrovoljc, Durdov, Husmani, Ilenić, Jakupović, Klemenčić, Perc, Pišek, Strajnar

Rezervisti Zvezde: Popović, Vasiljević, Gobeljić, Bogdanović, Sanogo, Srnić, Nikolić, Stanić, Ben, Bakajoko, Ibrahim, Lučić, Živković

Najava utakmice:

Očekuje se da ovaj meč posluži Dejanu Stankoviću u uigravanju nekih novih taktičkih zamisli, a navijačima će posebno zanimljivo biti da vide na delu novo pojačanje kluba iz Ljutice Bogdana. Najavljeno je da će danas zaigrati Osman Bukari, a Zvezdina publika biće prezadovoljna ukoliko on ostavi utisak kakav je u prvom meču stvorio Kings Kangva.

Pored njih dvojice, na terenu treba očekivati i veći deo svih ostalih igrača koje je Stanković poveo na drugi deo priprema.

Vremena za uigravanje nema previše, pa trener crveno-belih mora brzo da vidi na koga može ozbiljno da računa kada počne sezona u kojoj će se Zvezda boriti za dve grupne faze Lige šampiona - jednu kroz kvalifikacije ovog leta i jednu kao šampion Srbije naredne sezone.

Podsećamo, prvenstvo Srbije ove godine počinje već 9. jula, a Crvena zvezda će prve evropske obaveze imati tek u avgustu kada će nastupiti u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.