Sve što je Ilija Stolica želeo da vidi od Partizana na drugom pripremnom meču u Sloveniji, igrači koje trenira su mu ispunili. Laka, reklo bi se rutinskla, i veoma ubedljiva pobeda protiv Spartaka iz Trnave daće crno-belima krila nakon poraza od Kluža, a navijače Partizana pored rezultata (3:0) može da raduje i sjajna igra.

Iako su ponovo imali mnogo kadrovskih problema, igrači Partizana su na terenu izgledali odlično.

Stolica je meč započeo bez klasičnog štopera i sa improvizacijama u samom napadu, ali se to nije osetilo u rezultatu. Zapravo, Partizan je dominirao kako se možda i nije očekivalo pred početak ovog susreta. Osim nekoliko minuta sredinom prvog dela meča, crno-beli su u kontinuitetu bili bolji tim.

Kao nagrada za to stigli su golovi Kvinsija Meniga, aleksandra Lutovca i Patrika Andradea. Holanđanin je pogodio nakon srećnog odbitka kada mu se lopta dokotrljala u noge, Lutovac je iskoristio majstoriju Ljube Fejse, a novajlija Andrade sjajan centaršut Holdenra pretvorio u gol na debiju u novom klubu.

Dovoljno za ubedljiv trijumf i miran kraj utakmicu u kojem su za Partizan igrali i dečaci iz omladinaca koji su prekomandovani u prvi tim zbog ovih priprema.

Tok meča:

KRAJ! Partizan - Spartak Trnava 3:0
/Menig 30, Lutovac 37, Andrade 58/

70. minut - Još dve promene u Partizanu, a priliku su dobili Stašević i Vlahović.

61. minut - Izmene u Partizanu. Menig, Natho i Andrade završavaju susret, a na terenu su Terzić, Baždar i Petković.

58. minut - GOOL, Andrade! Debitant u dresu Partizana, poslednje pojačanje crno-belih ovog leta, postiže gol za ubedljivih 3:0. Holender ga je sjajno našao na drugoj stativi, a on otvorenim stopalom poslao loptu u dalji ugao.

46. minut - Nastavljen je meč, a u drugom delu će Siniša Saničanin igrati u defanzivi crno-belih. Takođe, na golu je u nastavku Aleksandar Popović.

Zanimljiva formacija Partizana u većem delu prvog meča. Ekipa Ilije Stolice ima posed lopte i uglavnom tera Spartak da se brani na svojoj polovini, a tada se crno-beli transformišu. Kada Partizan napada, poslednju liniju čine Filipović, Jevtović i Šehović, a Urošević i Lutovac dobiju uloge na krilima.

Zanimljivo, u tom slučaju nijedan od trojice štopera ne igra na svojoj prirodnoj poziciji.

POLUVREME! Partizan - Spartak Trnava 2:0

45. minut - GOOOL, Lutovac! Fantastično se desno krilo Partizana ubacilo na centaršut Ljubomira Fejse, a zatim i odličnim udarcem glavom savladalo golmana slovačkog tima.

37. minut - GOOOL, Menig! Crno-beli vode, Kvinsi Menig je strelac. Lopta je do krilnog igrača iz Holandije stigla nakon odbitka u kaznenom prostoru, a on je bio spreman da je primiri, izbori se sa defanzivcima i savlada golmana Spartaka.

30. minut - Drama pred golom Partizana! Ekipa Spartaka prvo je nakon prekida pogodila prečku, a zatim u nastavku akcije još nekoliko puta pokušala da uputi udarac ka golu. U jednoj od tih situacija lopta je sa gol-linije izbačena u polje.

1. minut - Spartak iz Trnave ima prvi napad na Partizanovom drugom pripremnom meču u Sloveniji.

Susret počinje u 18:00

SASTAVI:

Partizan: Stevanović - Filipović, Jevtović, Šehović, Urošević - Fejsa - Lutovac, Natho, Andrade, Menig - Holender

Spartak Trnava: Takač, Azevedo, Boateng, Bukata, Čurma, Kostrna, Miković, Oseni, Pročazka, Štetina, Jusuf

Najava utakmice:

Fudbaleri Partizana odigraće pripremnu utakmicu pred početak nove sezone, a i ovoga puta novi trener Ilija Stolica neće moći da računa na nekoliko veoma važnih fudbalera. Pre svega se to odnosi na odbranu, koja će i protiv Spartaka iz Trnave nastupiti u kombinovanom sastavu.

Ponovo bez igrača kojem je mesto štopera prirodna pozicija će crno-beli započeti meč, a videćemo da li će to ovog puta uticati na rezultat. Takođe, početak susreta protiv tima iz Trnave propušta i Rikardo gomeš, najbolji fudbaler tima iz Humske u prethodnoj sezoni.

Ali, biće šta da se vidi na meču Partizana i Spartaka. Navijačima će posebno biti zanimljiv Patrik Andrade, poslednje pojačanje crno-belih. Momak sa Zelenortskih Ostrva stigao je iz Karabaga, a po rečima Ivice Ilieva trebalo bi da bude kapitalno pojačanje srpskog kluba. Koliko će moći da pomogne, videćemo već na prvoj proveri...

Podsećamo, Partizan nakon ovog meča igra još samo jednu pripremnu utakmicu. Generalna proba biće odigrana protiv Fenerbahčea, a obaveze u Superligi počinju 9. jula gostovanjem Javoru u Ivanjici.