Leto je period u godini kada se u fudbalu dešavaju najveći transferi igrača, ali i kada klubovi objavljuju nove garniture svojih dresova.

Ipak, nova treća garnitura Milanovog dresa mogla bi da bude zabranjena u Seriji A naredne sezone pre nego što je i zvanično predstavljena!

Milan će u odbranu titule osvojene nakon 11 godina čekanja krenuti u tradicionalnim garniturama prvog i drugog dresa. Prvi će biti crveno-crni, a drugi beli, međutim, problem je nastao sa trećim dresom.

"Rosoneri" su često umeli da nose treću garnituru na mečevima Serije A. Ipak, naredne sezone će, kako stvari stoje, biti sprečeni u tome. Reklo bi se da su u klubu zaboravili novo pravilo koje u Seriji A od naredne sezone zabranjuje zelene dresove!

Milanov treći dres je neobične zelene nijanse, a Serija A je donela odluku da od sezone 2022/23 takvi dresovi ne budu dozvoljeni zbog zahteva vlasnika TV prava. Kako su objasnili, postoji zabrinutost jer se zelena boja dresova previše uklapa u travu i virtuelne reklame oko terena, što otežava realizaciju TV prenosa.

Ostaje da se vidi kako će proizvođač opreme "Puma" reagovati i da li će Milan predstaviti još jednu garnituru ili ostaviti zeleni dres pa ga eventualno nositi u Ligi šampiona.

Zanimljivo, zeleni dresovi naredne sezone će biti dozvoljeni samo Sasuolu, čija je prva garnitura zeleno-crna kroz istoriju. Takođe, i golmani će smeti da nose takve dresove. Ali rezervne garniture su zabranjene...