Srbija dobija Nacionalni stadion, izgradnja uskoro počinje potvrdio je predsednik Aleksandar Vučić. Prema njegovim rečima za dva meseca krenuće kompletna izgradnja infrastrukture stadiona koji će se nalaziti između Novog Beograda i Surčina.

"Izgradićemo najmoderniji otvoreni, transparentni stadion, koji će biti prekriven i sav u zelenilu. On će primati 52.000 gledalaca i biće jedan od najlepših na svetu, ne samo u Evropi. Uskoro krećemo i u Kragujevcu i Nišu sa izgradnjom velelepnih stadiona", poručio je Vučić.

Ovako će Nacionalni stadion izgledati:

Ministarstvo finansija Srbije Nacionalni stadion

Naglasio je da će uskoro biti završeni stadioni u Zaječaru, Leskovcu i Loznici i da se sve gradi po standardima UEFA. "Gradimo i odbojkaški nacionalni centar i borilački nacionalni centar. Idemo uskoro i na izgradnju mnogo bazena", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije posebno je naglasio kako će izgledati novi stadion "Čika Dača" u Kragujevcu.

"Znate šta će da bude sa Čika Dačom kad se sagradi ta lepotica? Fantastična lokacija prema Šumaricama. Tu će svaki čovek da vodi svoje dete, sve može da se igra na njemu, potpuno je pokriven. Svako će moći da uživa na tom stadionu, u lepoti tog stadiona, u fudbalskoj igri, za tri i po godine biće gotovo. Sve moramo da radimo, ali tamo ćemo da radimo mnogo velike projekte, to će biti novi deo grada. Tako će i procvetati i deo između Novog Beograda i Surčina. To je Bajern radio sa Alijanc arenom, pa u pozadini gledate kako se dižu ti krajevi koji su bili potpuno pusti", dodao je Vučić gostujući na TV Pink.

Pogledajte kako će izgledati stadion u Kragujevcu:

Grad Kragujevac /Pro-Ing/Urbanistički projekat Stadion Kragujevac