Fudbaleri Partizana nisu uspeli da lošu seriju rezultata u domaćem prvenstvu prekinu pozitivnim rezultatom na evropskoj sceni. Ekipa Ilije Stolice izgubila je 2:1 od AEK-a iz Larnake 2:1 u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Uprkos vođstvu, crno-beli nisu imali snage da zadrže makar nerešen rezultat pred revanš u Beogradu 11. avgusta.

Nakon susreta u kojem je Partizan poveo golom Kvinsija Meniga, a potom ostao bez ičega nakon dva naivno primljena pogotka posle prekida, trener Ilija Stolica istakao je da su njegov tim koštale greške kakve ne smeju da se dešavaju.

"Prvo poluvreme je završeno. Nažalost nismo izvukli povoljniji rezultat koji smo zaslužili. Imali smo dosta kvalitetnih stvari u prvom poluvremenu. Koristili smo dosta slabosti koje smo prepoznali u igri AEK-a. Nismo uspeli da ih kaznimo. Primili smo golove iz situacija koje ne smeju da nam se dešavaju, posle kornera i posle drugih lopti. To je na ovom nivou izuzetno kažnjivo. Vreme koje je ovde jako teško za igru nam nije pogodovalo. Neke izmene su zato bile prinudne", počeo je Stolica nakon meča.

"U prvih pola sata je sve bilo pod kontrolom, postigli smo gol i usmerili meč onako kako smo želeli. Nažalost, desile su nam se identične situacije posle kornera."

Stolica je po dolasku u klub rekao da može da obeća da će njegova ekipa u svakom meču ići na pobedu, ali je Partizan do sada upisao samo jedan trijumf u pet mečeva u svim takmičenjima. Kako je do toga došlo?

"Svako od nas zna koje su obaveze u Partizanu. To je deo tradicije kluba. Jasno je da prolazimo kroz veliku tranziciju, veliki broj igrača je otišao, čak 14. Doveli smo šest igrača, tu je novi trener. Neke stvari traže vreme. Nismo startovali dobro u prvenstvu, nismo ni blizu rezultata koje moramo da imamo. Verujem da ovi momci imaju kvalitet. Potrebno je da dovedemo još nekoliko pojačanja, pre svega da imamo kvalitetne opcije i zamene na svakoj poziciji. Splet dosta okolnosti je doveo do ove situacije. Ne smemo da klonemo. Moramo da prionemo maksimalno na posao i da se okrenemo sebi, da na prvoj sledećoj utakmici eliminišemo ekipu AEK-a. Put u Evropi može da bude prekretnica za sve nas i za čitavu sezonu."

Trener Partizana kaže da nije baš tačno da je kiparski predstavnik praktično iz priprema ušao u ovaj duel i navodi zbog čega je ekipama teško da igraju u Larnaki.

"Ekipa AEK-a nije samo u treningu, igrali su i dve utakmice s Midtjilandom. Dve utakmice u Evropi pre ove naše. Nemaju oni baš manje utakmica nego mi. Oni su ekipa koja 13 utakmica nije izgubila na domaćem terenu u evropskim takmičenjima. Očigledno postoji problem adaptacije i nije lako držati taj ritam 90 minuta. Mislim da bez obzira na sve ovo što se dešava, moramo da se presaberemo i svi zajedno uz energiju navijača na našem stadionu, pobedimo i eliminišemo ekipu AEK-a. To je prioritet svih prioriteta", zaključio je Ilija Stolica.